DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Andretti optimista, gőzerővel készülnek az F1-re

A következő hetekben vár döntést az FIA-tól Michael Andretti, aki elárulta: a háttérben már teljes erőbedobással zajlik a munka.

Kétségtelenül a Cadillackel összeálló Andretti Global a legnagyobb nevű jelentkező az FIA által a potenciális új Formula-1-es csapatok számára kiírt pályázat kapcsán. Nem véletlen, hogy többek között Mohammed ben Sulayem, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke is úgy fogalmazott korábban, hogy nehezen visszautasíthatónak tűnik a projekt, ha az megfelel a követleményeknek.

michael-andretti



Egyelőre azonban még nem született döntés arról, érkezhetnek-e új alakulatok az F1-be 2025-től vagy 2026-tól. Ben Sulayem a Magyar Nagydíjon a Formula.hu-nak adott exkluzív interjúban arról beszélt, hogy heteken belül kimondhatják a végső szót ezzel kapcsolatban – mindenesetre Michael Andretti csapatfőnök igencsak bizakodó, s a SpeedWeeknek arról is beszélt, hogy a háttérben már javában zajlik a munka:

„Optimista vagyok ezzel kapcsolatban. Remélem, az FIA mindent letisztáz a következő hetekben” – fogalmazott Andretti. „Mindenesetre teljes gőzzel készülünk. Jelenleg 25 alkalmazottunk van, és ez a szám folyamatosan növekszik. A Cadillac is teljes gőzzel dolgozik, az endurance-versenyeket ez nem érinti, teljesen függetlenek a Formula-1-es programtól. Tényleg belecsaptak a dolgok közepébe.”

„Minden jól halad az indianai Fischersben építendő új központtal. Bízunk benne, hogy 2024 végén átköltözhetünk oda a régi bázisunkról. Óriási befektetés ez. Nemcsak az észak-amerikai projekteket akarjuk ott elhelyezni, hanem a Formula-1-es istállót is. Az első autónkat Európában építjük, de utána már Indianában. A miénk lesz az első Egyesült Államokban épített Formula-1-es versenygép.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: