DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Piastri miatt esett hátra Russell Spában

Rosszul mérte fel a helyzetet az F1-es Belga Nagydíj rajtja után a Mercedes pilótája. A McLaren és a Ferrari is meglepte a hétvégén, a cél egy győzelem 2023-ban.

Nem indult jól George Russell futama Spa-Francorchamps-ban: bár a rajttól még jól jött el, az Eau Rouge felé menet pont rosszul helyezkedett, így beragadt az első kanyarban ütközést elszenvedő és emiatt lassú Oscar Piastri, így többen is megelőzték. A brit egészen a 11. helyig csúszott hátra, ahonnan a hatodik pozícióig tudott előrekapaszkodni.

„Egyszerűen csak nagyon balszerencsés helyzet volt az elején” – értékelt Russell a Formula.hu jelenlétében. „Oscar hibája után balra húzódott, némileg rosszul mértem fel, hogy nem tud kanyarodni, úgyhogy beszorultam és négy-öt pozíciót buktam a startnál. Szóval bizonyos szempontból ez diktálta a futamomat. Enélkül ötödikek lettünk volna. Szeretném azt gondolni, hogy ott lehettem volna Charles-lal és Lewisszal, harcolva a dobogóért.”

f1-russell-mercedes-spa



A Mercedes-pilóta szerint a legnehezebb szakasza az volt a Belga Nagydíjnak, amikor fenyegetni látszott az eső: „Egyértelműen trükkös volt, amikor megérkezett az eső. Ha tudtuk volna, mennyi eső jön, kiálltunk volna a lágyakért, és az jelentette volna a legnagyobb különbséget a nehéz körülmények között.”

Russell hozzátette, hogy az utolsó etapja erős volt a lágy abroncsokon: „De összességében jó versenyünk volt, mindketten versenyképesek voltunk, növeltük az előnyünket a konstruktőri harmadik helyezetthez képest. Ugyanakkor még mindig a Red Bullra koncentrálunk és igyekszünk csökkenteni a különbséget.”

A fiatal brit elismerte, hogy mind a McLaren, mind Charles Leclerc Ferrarija meglepetést okozott neki – igaz, előbbitől többet várt Spában, utóbbinak a tempója pedig felülmúlta a várakozásait. „De ahogy mondtam, jól állunk a csapatok világbajnokságában, az most eléggé biztosítottnak tűnik. Úgyhogy arra fókuszálunk, hogy megpróbálunk nyerni egy futamot idén” – jegyezte meg Russell. A dolgát nehezítheti, hogy a Mercedesnél a hétvégén visszatért a pattogás, és Toto Wolff szerint nem kizárt, hogy a friss fejlesztéseik miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: