DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Nem bátortalanítja el a spái küszködés Ricciardót

A visszatérése utáni második F1-es nagydíját teljesítő ausztrál úgy érzi, nem hoztak ki mindent az autóból és a gumikból – miközben Tsunoda pontot szerzett.

Miközben a Hungaroringen az időmérőn és a futamon is megelőzte Yuki Tsunodát, az F1-es Belga Nagydíj már kevésbé alakult jól Daniel Ricciardo számára. Az ausztrál pilóta a visszatérése utáni második versenyt a 16. pozícióban zárta – érzése szerint nem tudtak mindent kihozni a csomagból Spában:

„Úgy érzem, nem hoztuk ki a legtöbbet az autóból. Eléggé korlátozva éreztem magam tempó tekintetében. Még tiszta levegőben is nagyon küszködtem. Talán nem volt elég tapadásom, ezért gyorsan elkezdtem csúszkálni és ezzel túlmelegíteni a gumikat. Úgyhogy tiszta pályán nem tudtunk ellógni a többiektől, és úgy érzem, ők többet ki tudtak hozni az abroncsaikból, így megelőztek.”

f1-ricciardo-alphatauri-spa



Ricciardo ugyanakkor nem bizonytalanodott el, elmondása szerint nehezítette a dolgukat, hogy az összes edzésre vizes pályán került sor: „Szívesen megnézem, mit tudok tanulni ebből. Nem akarom, hogy ez túlságosan elbátortalanítson. Egész hétvégén ez volt az egyetlen száraz etapunk, úgyhogy egyszerűen lehetett valami a beállításokkal: rossz irányba mentünk és ennyi. Csak azt kívánom, bárcsak jobban támadhattam volna” – fogalmazott a többszörös nagydíjgyőztes, hozzátéve: már csak azért sem tragikus a helyzet, mert másfél héttel korábban még az AlphaTauri autóját sem vezette, ahhoz képest az utolsó etapban nem volt rossz a tempója.

 

Tsunoda pontot szerzett az F1-es Belga Nagydíjon

Mindeközben viszont Ricciardo csapattársa, Tsunoda erős futamot teljesítve tizedikként látta meg a kockás zászlót, így újabb pontot gyűjtött – igaz, még így is csak háromnál jár 2023-ban ő és az AlphaTauri egyaránt.

„Jó volt a startom, az első etapban pedig szárnyaltam. Az első etap volt a kulcsa a pontszerzésnek, mert az Alpine még mindig sokkal gyorsabb volt nálunk és az Aston Martin is roppant gyors volt. Némi szerencsénk is volt azzal, hogy estek ki előlünk, de így is tizedikek lettünk, ami jó. Nagyon örülök, fantasztikus munkát végzett a csapat. A vasárnapot céloztuk a beállításokkal, úgyhogy tudtuk, hogy szenvedni fogunk az esőben, de nem volt vészes, az időmérőn 11. helyen végeztünk. Vasárnap pedig sikerült kihoznunk a maximumot az autóból. Az elmúlt néhány versenyen sokat küszködtem és a szombat is borzalmas volt, úgyhogy örülök. Biztató így menni nyári szünetre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: