DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Ha valamikor ki kell esni, akkor most” – Alonso

Elismerte a hibáját a kétszeres F1-es világbajnok, aki szerint jobb, hogy most szenvedett balesetet, amikor amúgy is messze volt a pontszerzéstől.

Fernando Alonso már a második szakaszban kiesett kora délután az F1-es Belga Nagydíj sprintszétlövésén, így mindössze a 15. helyről vághatott neki a szombati sprintnek. Amelyen azonban nem jutott el a célig: még a verseny első köreiben hibázott és beleforgott a falba a sóderágyon keresztül, kiváltva egy biztonsági autós fázist is.

A 42. születésnapját éppen szombaton ünneplő Aston Martin-pilóta elismerte, hogy ő hibázott, de kevésbé bánkódott most emiatt, hiszen amúgy is messze volt a pontszerzéstől:

f1-alonso-crash-belga



„Az én hibám volt. Rámentem a rázókőre vagy a fehér vonalra vagy valamire, és elúszott az autó. Nagyon közel mentem Nicóhoz, úgyhogy kicsit ritmust veszítettem abban a kanyarban. De amúgy is a pontszerzőzónán kívül voltunk, szerintem ma képtelenség lett volna az első nyolcban végezni. Szóval ha egyszer kell lennie egy kiesésnek, akkor inkább ma, mint bármelyik másik napon.”

Ami a körülményeket illeti, azokról így nyilatkozott Alonso: „Trükkös volt. Nyilván az egész hétvégén a tapadást keressük és próbáljuk kitalálni minden egyes kanyarban, milyen lesz a tapadás. Szerintem a sprintverseny sem különbözött ettől, hiszen a pálya minden egyes körben jelentősen javult. Nehéz volt amiatt is, mert a többi autó révén mások voltak a látási viszonyok, mint az időmérőn.”

A spanyolnak amúgy még a felügyelőknél is jelenése volt, a stewardok ugyanis veszélyes vezetés miatt vizsgálják őt a sprintet követően, de végül egy figyelmeztetéssel megúszta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: