DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Győzelem idén? Hamilton elnevette magát

Szerinte jelenleg képtelenség konkurálni a Red Bull-lal versenytempó terén. A célja így a konstruktőri vb-második hely az F1-es idény hátralévő részében.

Lewis Hamilton a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon bő másfél év után szerzett ismét pole-pozíciót, amelyet azonban a versenyen csupán egy negyedik helyre tudott váltani. Mindenesetre amikor a spái esélyekről kérdezték a Belga GP médianapján, a Mercedes-pilóta elmondta, hogy bizakodással tölti el a hungaroringi időmérő:

f1-hamilton-mercedes-spa-day0



„Fantasztikus volt azt megtapasztalni szombaton: ez mutatja, hogy van potenciál az autóban, és mindenki hihetetlenül keményen dolgozik, hogy teljesítményt nyerjünk. Úgy vélem, a futam végén remek volt a versenytempónk. Megértettük, mi volt a gond az elején, és hoztunk néhány fejlesztést is erre a hétvégére. Az időjárás pedig érdekes lesz” – utalt a várható esőzésekre a Formula.hu jelenlétében.

Hamilton azt is elárulta, mi a célja a szezon második felére: „Teljes mértékben arra koncentrálok, hogy megpróbáljuk megszerezni a csapattal a második helyet. Úgy vélem, mindenkinek rengeteget jelentene a gyárban. Bár jelenleg nem tudjuk elérni a Red Bullokat, szerintem ez jó helyzetbe hozna minket a jövő évre nézve.”

Amikor arról kérdezték, képes lehet-e 2023-ban nagydíjat nyerni, a hétszeres világbajnok félig elnevette magát, miközben válaszolt: „Jelenleg? Nem vagyok biztos benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt a versenytempójukkal. Voltak részei a legutóbbi futamnak, amikor Max nyolc tizeddel volt gyorsabb körönként… De soha ne mondd, hogy soha.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: