DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Piastri akár Verstappen csapattársa is lehet” – Eddie Jordan

A korábbi csapattulajdonos Eddie Jordan szerint amennyiben a Red Bull megválik Sergio Pereztől, Oscar Piastri lehet a befutó a mexikói ülésére. Ebben Mark Webber menedzselése is közrejátszhat.

A McLaren fejlesztési csomagja meghozta a tempót a wokingi alakulatnak: Silverstone-ban és a Hungaroringen is a második helyen futott be Lando Norris, és a kvalifikációs tempójuk sem marad el sokkal a Red Bull mögött. A remeklés nem csak a csapat brit versenyzőjének ad lehetőséget arra, hogy megmutassa tehetségét, de az újonc Piastrinak is: az ausztrál mind az időmérőkön, mind a versenyeken képes Norris közelében maradni. Ezzel a korábbi Jordan csapat tulajdonosa és névadója, Eddie Jordan figyelmét is felkeltette:

„Aki a futamon igazán felkeltette az érdeklődésem, az Piastri volt” – fogalmazott a TalkSport oldalának Jordan. „Még sosem versenyzett ezen a pályán, talán csak alsó kategóriákban. Ezért az, hogy a második sorba kvalifikálta magát, és ilyen szinten tudott Max [Verstappen] ellen harcolni… Figyelni kell rá, hiszen egy hatalmas tehetségről van szó.”

Perez utódja lehet?



Jordan szerint a Verstappen mellett jócskán elmaradó Perez ülése lehet a következő Piastrinak: nem csak tehetsége miatt, de az őt menedzselő Mark Webber kiléte is segítheti ebben:

„Egy régi barátom, Mark Webber menedzseli a pályafutását és láthattuk, a McLarennél is sikerült ülést szereznie neki. Nem lennék meglepve, ha a Red Bullnál felszabadulna egy ülés, ahol Mark is versenyzett korábban, Piastri egy lehetséges opció lenne” – fogalmazott Jordan.

Amikor Ricciardo visszatéréséről és a Red Bull esetleges üléséről kérdezték, a volt csapattulajdonos így véleményezett: „Nem hiszem, hogy sikerülni fog. Volt esélye náluk, de a Red Bull nem egy olyan csapat, akik sokszor adnak második esélyt. Inkább előre tekintenek. Ha változtatás lenne náluk, Mark Webber ezt a srácot egészen Ausztráliából hozta el, és mint kiderült, egy hatalmas tehetséget fedezett fel” – nyilatkozta Piastriról Jordan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: