DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Perez napjai meg vannak számlálva” – Schumacher

Ralf Schumacher nem hiszi, hogy 2024-ben is a Red Bull F1-es pilótája lesz Sergio Perez, aki egyszerűen túl lassú és túl kiegyensúlyozatlan.

A Magyar Nagydíjon szerzett dobogós helyezése után a csapat részéről elismerően beszéltek Sergio Perez teljesítményéről, bár például Lando Norris egyáltalán nem értette, hogy miért kapta a mexikói a Nap Versenyzője elismerést.

Perez a remek idényrajt óta csak a harmadik legtöbb pontot szerzi a bajnokságban, ritkán áll pódiumra, az időmérője a Hungaroringen sem sikerült, miközben Max Verstappent megközelíteni sem tudja senki ugyanolyan autóval. 

SI202307210289_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Mindezek alapján Ralf Schumacher, a Sky Sports kommentátora úgy fogalmazott, hogy a mostani jobb végeredmény ellenére szerinte Perez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál.

„Mostanában elég szomorú volt Sergio Perez helyzete. Az utóbbi hetek rengeteg baklövése után ismét ráömlottek a kritikák a szabadedzésen elkövetett hibája miatt. Az ő problémája a kiegyensúlyozatlanság: túl nagyok a hullámvölgyei, és talán nem is elég stabil mentálisan. Egyszerűen túl messze van Maxtól, ezért számomra az ő napjai a Red Bullnál meg vannak számlálva” – mondta a német expilóta.

 

Ricciardo csak erre vár?

Ugyan a Red Bullnál többször kijelentették, hogy 2024-ben is az érvényes szerződéssel rendelkező Perez vezeti majd az egyik autót, de Daniel Ricciardo siettetett autóba ültetése kapcsán továbbra is tartja magát az a vélemény, hogy a cél igazából már a következő szezonban is az, hogy az ausztrál legyen Max Verstappen csapattársa.

Hiába tagadják ezt Christian Hornerék, Schumacher szerint is valós lehet ez a forgatókönyv.

„Nem fair, hogy tovább növeljük a rá nehezedő nyomást, de főleg a jövőben, amikor a többi csapat közelebb lesz a Red Bullhoz, nem fér bele, hogy az egyik versenyző ennyire világosan lassabb legyen a másiknál. Logikus, hogy a csapat próbálja elhitetni Perezzel azt, hogy a munkája nincs veszélyben, de én nem hiszem, hogy jövőre is a Red Bullnál fog vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: