DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo elérhetőnek érezte a pontokat

Ha nem történt volna a baleset a rajtnál… Így is rengeteg pozitívumot merített az F1-es Magyar Nagydíjból a visszatérő ausztrál.

Daniel Ricciardóra hárult az egyik legnagyobb figyelem a Formula-1-es Magyar Nagydíjon, hiszen bő fél év kihagyás után tért vissza a mezőnybe. Az ausztrál pedig nem vallott kudarcot: az időmérőn egyből legyőzte csapattársát, Yuki Tsunodát, s ezt a futamon is megismételte, ahol a 13. helyen intették le őt. Pedig a startnál őt találta el hátulról Guanyu Zhou, aminek a következménye végül a két Alpine kiesése – és Esteban Ocon kettétörő ülése – lett, Ricciardo pedig visszaesett a mezőny végére:

„Kaptunk egy ütést hátulról az 1-es kanyar felé menet, emiatt a mezőny végére kerültem, s aztán beragadtunk egy DRS-vonatba” – kezdte értékelését a pilóta, akit a RacingNews365.com portál idéz. „Még az új autókkal is egy olyan pálya ez, ahol nehéz az előzés, de amint korán kiálltak kerékcserére, éreztem, hogy újra tapadnak az abroncsaim. Úgyhogy azt gondoltam, nézzük meg, mire megyek tiszta levegőben, és az már jobb volt.”

f1-ricciardo-alphatauri-hun



„Másodjára viszonylag korán álltunk ki, így visszakerültünk a bokszba, s ekkor voltam úgy vele, hogy ’ha bármit csinálhatunk, csak mehessek tiszta levegőben, mert annyira nehéz követni’. Kicsit lemaradásban voltunk végsebesség terén, úgyhogy ezen a hétvégén alternatív stratégiával próbálkoztunk. Valójában jól éreztem magam a gumikkal. Ezért voltam magabiztos annak kapcsán, hogy kockáztassunk a közepesekkel.”

Ricciardo úgy érzi, akár a pontszerzés is összejöhetett volna az incidens nélkül: „Ha elöl maradunk és megtartjuk a rajtnál a pozíciónkat, akkor úgy hiszem, harcban lehettünk volna ma a pontszerző helyekért” – vélekedett az ausztrál, aki ugyanakkor elismerte, hogy nem sérült komolyan az AlphaTaurija:

„Ránéztem a verseny végén az autóra és láttam egy kis sérülést a diffúzor hátulján, de a csapat azt mondta, hogy nagyjából rendben volt. Szóval szívesen mondanám, hogy egy másodperccel gyorsabb lehettem volna, de az autó többé-kevésbé rendben volt.”

 

Jót tett Ricciardónak az F1-es szünet

Az ausztrál azt is elmondta, hogy bátorítólag hatott rá az egész hungaroringi hétvége, s azt is elárulta, hogy Fernando Alonsótól merített, amikor előző év végén a kihagyás mellett döntött:

„Ez a fél év is segített az újrakezdésben. Újra energiával telinek érzem magam. Emlékszem, hogy tán két évvel ezelőtt beszélgettünk Fernandóval, és azt mondta, hogy a kihagyás volt a legjobb dolog, amit valaha is tett. Ez elgondolkodtatott, hogy ha valaha is azt érzem, hogy szükségem van rá, ne féljek tőle” – fogalmazott a pilóta, hozzátéve: „A rajtrács, a start, az adrenalin, az érzelmek… mindet élveztem!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: