DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Leclerc: Dolgoznunk kell, különben…

A körével elégedett volt, a hatodik rajthelyével már nem a monacói az F1-es Magyar Nagydíjon: úgy érzi, a Ferrari lépéshátrányba került a riválisokkal szemben.

Mindössze egy halovány hatodik helyre futotta Charles Leclerc-nek a Formula-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén – igaz, így is ő volt a jobb ferraris, hiszen a csapattárs Carlos Sainz számára már a Q2-ben véget ért a szombat.

Azonban a monacói sem volt túl elégedett, szerinte a Scuderia lépéshátrányba került a jobban fejlesztő riválisokkal szemben:

f1-leclerc-ferrari-hun-day2



„Nem érzem túl jól magam, hogy őszinte legyek, mert először rendkívül elégedett voltam a körömmel, aztán ránéztem a táblára és láttam, hogy hatodik vagyok” – értékelt Leclerc a kvalifikáció után a Formula.hu jelenlétében. „Igen, nagyon kicsik a különbségek a negyedik helyig, aztán viszont az első hármas eléggé messze van egy ilyen pályán, úgyhogy rengeteg munka vár ránk.”

„A McLaren ma ismét megmutatta, hogy összességében egy nagyot léptek előre, hiszen ez a pálya teljesen más karakterisztikájú, mint Silverstone, mégis roppant gyorsak, úgyhogy nekünk is tennünk kell egy lépést előre.”

„A McLaren, a Mercedes és a Red Bull most már következetesen előttünk vannak, legalábbis ha az utóbbi három versenyt nézzük. Dolgoznunk kell, különben hétvégéről hétvégére több pontot veszítünk, úgyhogy nyomnunk kell” – összegzett Leclerc. A ferraris egyébként megjegyezte: a mostani időmérőn körülötte végző Alfa Romeók kapcsán pénteken nem akart hinni a csapata szimulációinak, hogy tényleg annyira gyorsak lehetnek.

A Ferrari jelenleg a negyedik helyet foglalja el a konstruktőri vb-tabellán, s bár tetemes a pontelőnyük az üldözőkkel szemben, a McLaren formája valóban aggasztó lehet a vörösöknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: