DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„A legrosszabbnak érződött az autó” – Hamilton

Eltérő programon volt a Mercedes, de így sem volt elégedett az F1-es Magyar Nagydíj pénteki edzéseivel a brit. Russell azért már optimistábban értékelt.

Csak a mezőny utolsó negyedében foglaltak helyet a Mercedesek a Formula-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén: Lewis Hamilton a 16., George Russell pedig az utolsó, 20. pozíciót kaparintotta meg. A sorrendet persze befolyásolta, hogy az egyes istállók teljesen eltérő programot futottak, nem kis részben a most debütáló kísérleti időmérős gumiszabály miatt.

Hamilton ennek kapcsán meg is jegyezte, hogy nem rajong az új formátumért: szerinte a kevesebb szett abroncs kevesebb körözést is eredményez az edzéseken, ők például egyetlen szett közepes gumin teljesítették az FP2-t. Viszont mindezen befolyásoló tényezők mellett sem érezte jónak ma a W14-est a hétszeres világbajnok:

f1-hamilton-mercedes-hun-day1



„Nem, egyáltalán nem érződött jónak” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében a Hungaroringen. „A legrosszabbnak érződött ma az autó. De dolgozni fogunk este a beállításokon, de remélhetőleg holnap… tavaly is borzalmasnak érződött az elején, de sikerült ezen változtatnunk azzal, hogy módosítottunk néhány beállításon. Ezen fogunk dolgozni ma este, és remélhetőleg holnap jobbnak fog érződni az autó.”

 

Russell nem annyira borúlátó

A csapattárs Russell ezzel szemben már optimistább hangot ütött meg, miután szembesítették Hamilton álláspontjával: „Én nem éreztem túl rossznak, hogy őszinte legyek. Nyilvánvalóan teljesen más programon voltunk, mint bárki más. Végig egyetlen szett gumit használtunk: azt, amelyiket már az első edzésen is használtunk. Úgyhogy a köridők nem igazán mutatnak valós képet, és biztos vagyok benne, hogy holnap jobbak leszünk.”

„Arra koncentráltunk, hogy megpróbáljunk javulni. Tudjuk, hogy rendszerint javulni szoktunk, ahogy halad előre a hétvége, aminek így is kell lennie. Tanultunk néhány érdekes dolgot ezen az egy edzésen is, szóval meglátjuk, hogyan teljesítünk holnap.”

Amikor arról kérdezték a fiatalabb britet, mi hiányzott, így felelt Russell: „Kicsit összességében a tapadással küszködtünk, nem tudtuk megfelelő tartományba hozni a gumikat alacsony és magas üzemanyagszint mellett sem” – magyarázta a pilóta, aki szerint át kell nézniük az adatokat, hogy kiderítsék, hogyan tudják a legjobban előkészíteni majd az abroncsokat a szombati időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: