DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Megközelíthetővé válhat a Red Bull?

Miközben a világbajnok alakulat győzelmi rekordra tör a Hungaroringen, George Russell arról beszélt, hogy a mezőny közelebb kerülhet Max Verstappenékhez.

A Magyar Nagydíj Daniel Ricciardo által uralt – sajtónapján a brit arról beszélt, hogy mennyire változó a Mercedes formája, amihez elég visszatekinteni a legutóbbi két futamra. Hozzátette viszont, hogy ez sok csapatra jellemző:

„Úgy gondolom, hogy ez mindenkinél így van az egész rajtrácson. Az év elején az Aston nagyon erős volt, és most talán egy kicsit visszaestek – ugyanez a helyzet a Ferrarival is bizonyos versenyeken” – magyarázta Russell a Formula.hu jelenlétében.



„Biztos vagyok benne, hogy a Red Bull is kis mértékben, egyes versenyeken 30 másodperccel voltak előrébb, legutóbb pedig három másodperccel, bár biztonsági autóval.”

„De nem tudtak úgy elnyúlni, szóval zárkózunk, és úgy tűnik, hogy az egész mezőny kicsit szorosabb, ami izgalmassá teszi a versenyt, és az apró részletek is sokat jelenthetnek” – indokolt bizakodva Russell, aki karrierje egyetlen pole-pozícióját a Hungaroringen szerezte.

„Koncentráltak vagyunk, és a konstruktőri második helyet vettük célba, ezért hajtunk, de többre törekszünk, hogy megpróbáljunk néhány futamgyőzelmet szerezni az odavezető úton" – összegzett a brit, akinek 2022-es brazíliai sikere az egyetlen nem Red Bull-győzelem a tavalyi Osztrák Nagydíj óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: