DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

A McLaren feltámadása bátorítja a Mercedest

Toto Wolff szerint a wokingiak példája mutatja, hogy van lehetőség nagyot ugrani az F1-ben. Kíváncsi, hogyan fognak működni a fejlesztéseik a Hungaroringen.

A konstruktőri vb-tabella második helyén érkezik a Formula-1-es Magyar Nagydíjra a Mercedes, amely azonban erőből csak elvétve tűnt az eddigi tíz forduló során a második erőnek nyers tempóból: hol a Ferrari, hol az Aston Martin tűnt gyorsabbnak, legutóbb Silverstone-ban pedig a McLaren ugrott eléjük némileg váratlanul.

Toto Wolff szerint azonban épp a wokingiak feltámadása az, ami bizakodással töltheti el őket is – minderről a Hungaroring előtti előzetesében beszélt a Mercedes-vezér: „Hullámzó volt az év első fele, de számos pozitívumot magunkkal vihetünk. Silverstone-ban több pontot szereztünk, mint a legközelebbi riválisaink. Remekül hajtottuk végre a versenynapot: a dobogóig jutottunk és növeltük az előnyünket a bajnokság második helyén.”

f1-mercedes-mclaren



„Ugyanakkor a sorrend szinte minden hétvégén változik. Folyamatosan teljesítményt kell találnunk, ha szeretnénk csökkenteni a lemaradásunkat és harcolni a győzelmekért. Több csapat is nagy előrelépést ért el az utóbbi időben, ennek eredményeként néhányan csatlakoztak a csatához, különösen a McLaren. Lenyűgöző volt, egyúttal ránk is bátorítólag hat, hogy mi is találhatunk még teljesítményt. Állunk a kihívás elé és mi magunk is folyamatosan lépdelünk előre.”

 

Mire lesz képes a Mercedes az F1-es Magyar Nagydíjon?

Wolff természetesen konkrétan a hétvégi hungaroringi fordulóval kapcsolatos várakozásairól is beszélt, rámutatva többek között arra, hogy a mogyoródi pálya eltér az előző helyszínektől, így kíváncsi rá, miként muzsikál majd a fejlesztésekkel ellátott W14-es:

„A Hungaroring természetében nagyon eltérő pálya, mint volt Silverstone. Érdekes lesz felfedezni, hogyan működnek a legutóbbi fejlesztéseink a hosszú, lassú kanyarokban. Szép emlékeink vannak Magyarországról tavalyról, hiszen George itt szerezte az első pole-ját az F1-ben, a csapat pedig kettős dobogót ünnepelhetett. A mostani versennyel lesz egyébként tíz éve Lewis velünk szerzett első győzelmének, úgyhogy tele vagyunk kellemes emlékekkel a pályáról. Remélhetőleg ismét erősen szerepelhetünk. Építkezni szeretnénk a silverstone-i lendületünkre és felvenni a harcot az ellenfeleinkkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: