DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Aston: Jobban passzolhat az autónkhoz a Hungaroring

Az utóbbi futamokon visszaeső tendenciát produkált a csapat, de Mike Krack szerint az F1-es Magyar Nagydíjon jobbak lehetnek az esélyeik.

Bár még Kanadában is begyűjtöttek egy második helyezést, igazából Monaco óta egyértelműen visszaeső tendenciát mutat a szezont remek formában és dobogós helyek sorával indító Aston Martin – ennek okairól itt írtunk részletesen.

A hétvégi F1-es Magyar Nagydíj előtt azonban némileg bizakodhat az alakulat, hiszen a Hungaroringet több szempontból is a „falak nélküli Monacóként” szokás emlegetni – és maga Mike Krack csapatfőnök sem tagadja, hogy jobban szerepelhetnek Mogyoródon, mint az előző helyszíneken:

f1-aston„Realisták vagyunk, mindig is azok voltunk, sosem voltunk álmodozók. Megnézzük a pályát és az autónkat, hogy hogyan állítsuk be hozzá. Ha megnézzük a pálya karakterisztikáját, akkor jobban kellene passzolnia az autónk erősségeihez, mint más pályák, amelyeken jártunk” – idézi szavait a RacingNews365.com portál.

Krack azt is elismeri, hogy az idény eleji eredményességük természetes velejárója, hogy immár sokan arra számítanak, hogy újra erősebb teljesítményre lesznek majd képesek:

„Ez a kellemes része: a várakozások megnőttek a hat dobogó után. Most tíz verseny alatt hat dobogónál járunk, teljesen normális, hogy magasak az elvárások, és igyekszünk továbbra is megfelelni ezeknek. Úgy vélem, dicséret számunkra, hogy ilyenek a várakozások: ez azt mutatja, hogy eddig jó munkát végeztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: