DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Zak Brown megállítaná Verstappent

A McLaren vezérigazgatója szerint jól mutatja a Formula-1 izgalmait, ami a holland mögött történik, de bízik benne, hogy csapata lehet az, aki utoléri őt.

A legutóbbi futamon nagyon jól zárt a brit gárda, hiszen a Brit Nagydíjat másodikként, illetve negyedikként zárva 30 ponttal hagyták el Silverstone-t. Óriási fejlődés volt ez a wokingi alakulat számára, hiszen két versennyel korábban még pont nélkül zártak.

Zak Brownnak tetszik, hogy a szoros mezőny miatt ennyire változatosak az eredmények: „A verseny hihetetlen szoros Max kivételével, és Sergio is benne van a pakliban” – idézi az amerikait a RacingNews365.com. „Szerintem nagyszerű ez az időszak az F1 számára, hogy egy csapat az egyik hétvégén a második leggyorsabb, a következő hétvégén pedig a Q1-ből való kijutásért küzd.”



„Ez az a versengés, amit az F1-ben keresünk, úgyhogy valaki végül el fogja kapni Maxot. Remélhetőleg mi leszünk azok, de jó esély van egy pár emberre” – folytatta optimistán a McLaren-vezér.

Brown ezt követően Verstappen hihetetlen munkáját dicsérte, és elmondta, hogy örül neki, hogy egy világbajnokot a csúcson láthat versenyezni, ami pedig mögötte van, az nagyon szoros: „De azt hiszem, ha Max mögé nézünk, a mezőny rendkívül sűrű. Azt gondolom, hogy ez csak egyre izgalmasabb lesz, ahogy haladunk előre.”

A McLaren a konstruktőri tabella ötödik helyéről várja a soron következő Magyar Nagydíjat, közel 100 ponttal lemaradva az előttük álló Ferrari előtt. A versenyzők a 9., illetve a 11. pozíciót foglalják el Norris-Piastri sorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: