DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Red Bull megmagyarázta, hogy miért rúgta ki De Vriest

Egyszerűen lassú volt a holland, és nem láttak rajta semmilyen fejlődést, így nem volt értelme várni, cselekedni kellett. Ricciardo viszont gyors.

A hét nagy híre, hogy már a soron következő Magyar Nagydíjon sem Nyck de Vries vezeti az AlphaTauri F1-es autóját, mert azonnali hatállyal lecseréli őt a Red Bull Daniel Ricciardo.

Az igazolást és a váltást is Dr. Helmut Marko döntötte el, akinek a saját korábbi döntésért is vállalnia kell a felelősséget: a holland De Telegraafnak nyilatkozott a helyzetről.

„Azért szerződtettük Nycket, mert jól teljesített tavaly Monzában” – mondta Marko, aki valóban De Vries váratlanul jó monzai williamses beugrása után beszélt a pilótával és igazolta le a Red Bull családjába.

f1-devries-alphatauri-redbull



„Azt vártuk tőle, hogy idén legalább egy szinten legyen a csapattársával, de nem ez történt. Sőt, általában átlagosan három tizedmásodperccel lassabb volt nála, és nem láttunk semmilyen fejlődést. 28 éves, sok tapasztalata van, és sok ismerettel rendelkezik F1-es tesztekről különböző autókkal. Nem hiszem, hogy őt egy átlagos újonchoz kell hasonlítani” – magyarázta.

„Amikor áprilisban jól kezdte a bakui hétvégét, azt gondoltam, hogy jobban fog teljesíteni, de aztán megint összetörte az autót. Sajnos soha többet nem mutatott olyan szuper kört” – tette hozzá, majd rátért arra is, hogy miért ilyen gyorsan döntöttek így, és miért Daniel Ricciardóra cserélik le De Vriest.

„Tennünk kellett valamit. Miért kéne várnunk és milyen különbséget jelentene még két futam, ha nem látunk semmilyen fejlődést? Nyck egy nagyon rendes srác, de a sebessége egyszerűen nem volt meg. Hogy mi lesz most vele, az szerintem nehéz ügy, de úgy gondolom, hogy számíthatott erre. Szerintem szép karriert építhet fel magának a hosszútávú versenyzésben.”

Ami pedig Ricciardót illeti:

„A Pirelli-teszten a köridői versenyképesek voltak három különböző gumikeveréken is. Ha nem lett volna elég gyors, akkor másban gondolkodtunk volna. De valamit tennünk kellett, tekintve hogy az AlphaTauri utolsó a tabellán. Ricciardo új energiát hoz a csapathoz, és egy ilyen váltás után gyakran jön pozitív változás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: