DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Így tartotta Norris maga mögött Hamiltont

A McLaren britje szerint néhány kisebb beállítás segítette abban, hogy megtartsa második helyét Hamiltonnal szemben, ezzel lenyűgözve a hétszeres világbajnokot is.

Izgalmas párharcot láthattunk a Brit Nagydíj utolsó köreiben: a két honfitárs, Lando Norris és Lewis Hamilton feszült egymásnak a biztonsági autós fázist követően. Ám a lágy gumikon érkező Mercedes annak ellenére sem bírt a McLarennel, hogy az a kemény keverékeken volt – ezzel a meglepő húzással Norris meg tudta védeni második helyét. A wokingiak fiatalja a Sky Sports F1-nek elárulta: ehhez elengedhetetlenek voltak a megfelelő beállítások.

„Nagyon izgalmas volt, Lewis keményen nyomta. Sokszor egymás mellett mentünk, közel a másikhoz. Egy kicsit alacsonyabb leszorítóerővel mentem, mint Oscar [Piastri], mivel úgy gondoltam, versenyszituációban az a kevés plusz egyenesbeli tempó is a javamra válhat” – magyarázta döntését a McLaren britje. „És végül valóban az a kis extra tempóm mentett meg Lewistól, ezért tudtam megtartani a második helyet. Ezek az apróságok, amikre sokszor nem is figyel az ember, a végén nagyon nagy örömet tudnak okozni.”

„A gyors kanyarokban elképesztő az autónk, mintha sínre raktuk volna” – értékelte az MCL60-as teljesítményét Norris. „Ezekben mindig le tudtam hagyni Lewist, de a lassabb kanyarokban megint utolért. Ha az ottani tempónkon dolgozunk még, könnyen benne lehetünk az első tízben futamokon, akár az első ötben is.”

Hamiltont meggyőzte Norris



A hétszeres világbajnok így látta a pilótafülkéből a párharcot: „Belül próbáltam előzni a hetes kanyarban, azt hittem, ott végre sikerül elmennem mellette. Lenyomtam az előzés gombot, Norris is, mindketten így mentünk. Más szárnybeállításai voltak, ezért gyorsabb volt. Végül ki kellett hátrálnom onnan.”

Lewis Hamilton szerint Norristól korrekt versenyzést láttunk – a két brit mindenhol hagyott egymásnak elég helyet: „Amint látható, elképesztően tehetséges. Nagyszerű, amikor ilyen szorosan tudunk csatározni úgy, hogy tudod a másik pilótáról, hogy keményen fog harcolni, de fair módon. Nem is volt olyan pillanat, amikor azt hittük, össze fogunk ütközni” – dicsérte a wokingiak versenyzőjét. „Erről szól az autósport. Amennyire ő meg akarta tartani a második helyet, én annyira meg akartam szerezni. Most le kell szegnünk a fejünket, menni előre, és remélni, hogy több ilyen csatában lehet részünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: