DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hol kapott ki a McLarentől a Mercedes?

Nem bírtak a wokingiakkal a csillagosok, Hamilton a végén jobb gumikon sem tudta megelőzni Norrist. Toto Wolff válaszolt arra, hogy mi történt.

Elégedett lehet Lewis Hamilton dobogójával a Mercedes, hiszen a hétszeres világbajnok a nyolcadik helyről rajtolva, a szerencsés biztonsági autós fázis miatt kerülhetett fel a pódiumra, de egy ideig úgy tűnt, hogy a második hely is elérhető lehet számára a Brit Nagydíjon.

A W14-es azonban a lágy keverékű gumikon sem bírt az előtte haladó Lando Norrisszal úgy, hogy fiatalabb honfitása a kettővel keményebb keverékű abroncsokat használta. Toto Wolff csapatfőnök mutatott rá arra, hogy miért.

f1-hamilton-norris-mercedes-mclaren



Nem bírtak a wokingiakkal a csillagosok, Hamilton a végén jobb gumikon sem tudta megelőzni Norrist. Toto Wolff válaszolt arra, hogy mi történt.

„A gumik is elfogytak most, de a McLarennek ezúttal egyszerűen jobb volt az autója” – mondta a futam hajrájáról a Mercedes csapatvezetője.

„Őszintén ki kell mondanunk, hogy az, hogy a kemény gumikon képesek voltak maguk mögött tartani minket úgy, hogy Lewis a lágy keveréket használta, az egyenesbeli tempókülönbségre mutat. Jelen pillanatban hátrányban vagyunk az egyenesekben mutatott tempó terén, Silverstone-ban pedig különösen ez volt a helyzet.

 

A Magyar Nagydíj más lehet

A Hungaroringen nem sokat számít az egyenesbeli tempó, viszont a Mercedes másik problémája, a gyenge egykörös teljesítmény kerülhet előtérbe, hiszen a Magyar Nagydíjon általában nehéz előzni. Wolff kíváncsi arra, hogy mik lesznek ott az erőviszonyok.

„Érdekes lesz látni, hogy mi történik majd egy sokkal kanyargósabb pályán Magyarországon. A McLaren viszont biztosan tett előre egy hatalmas lépést, és nekünk is jó látni azt, hogy egy ekkora ugrás ilyen rövid idő alatt lehetséges. Mennünk kell a Red Bullok után nekünk is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: