DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Horner tagadta a Perez–Ricciardo csere lehetőségét

A Red Bull F1-es főnöke kijelentette: nem terveznek versenyülést adni az ausztrálnak. Szavai alapján Perez helyét a bajnoki helyezése biztosítja.

Az utóbbi időben ismét előtérbe került annak lehetősége, hogy Daniel Ricciardo akár Sergio Perez helyére is ülhet a Red Bullnál. Maga az ausztrál a napokban ki is jelentette, hogy ez a végső célja, így szeretne visszatérni az F1-es mezőnybe, s ennek érdekében ideiglenesen akár az AlphaTaurinál is hajlandó lenne versenyezni – ennek lehetőségét pedig már Helmut Marko sem tagadta.

Úgy fest viszont, hogy az energiaitalosok nem számolnak az első számú csapatukban Ricciardóval. Legalábbis Christian Horner ezt jelentette ki, miközben arról beszélt, hogy kíváncsian várja, mire lesz képes a többszörös nagydíjgyőztes a héten esedékes silverstone-i Pirelli-teszten a Red Bull autójával:

f1-ricciardo-perez-redbull



„Nagyszerű lesz látni újra egy Red Bull-autóban és megnézni, mire képes, hol áll. Mind a tempót illetően, mind mentálisan és fizikailag, és persze azt is, milyen visszajelzést ad az autóról” – idézi a csapatvezetőt a Motorsport.com. „Szóval szerintem ez egy jó lehetőség számára, hogy visszaüljön a volán mögé az autóban, amely épp most nyerte meg a Brit Nagydíjat.”

„Ugyanakkor nem tervezzük a versenycsapatba felhozni őt, ez biztos. De helyesnek éreztük, hogy lehetőséget adjunk neki idén, hogy a csapatban és a sport táján maradjon. Veszteség lett volna a sport számára, hogy egyszerűen csak eltűnik. Az előző években alig ismertem rá Danielre, úgy érdekes lesz látni, milyen munkát végez.”

 

Miért biztosított Perez helye a Red Bull F1-es csapatában?

Ricciardo szerepeltetésének lehetősége természetesen Sergio Perez gyenge sorozata kapcsán merül fel időről időre, hiszen a mexikói zsinórban öt alkalommal maradt le az időmérőkön a Q3-ról – sőt, Silverstone-ban már az első etapból sem lépett tovább. Horner szerint azonban a döntő tényező, hogy még mindig második a vb-összetettben:

„Pillanatnyilag második helyen áll a bajnokságban, és növelte az előnyét Fernandóval szemben. Jó autónk van, de biztosra kell mennünk, hogy mindkét autóval versenyben is vagyunk” – tette hozzá.

Horner bízik benne amúgy, hogy akár már a soron következő Magyar Nagydíjon visszanyerheti a formáját Perez: „Ha megnézzük a tempóját az utolsó etap során, abszolút ott volt. Frusztráló számára, hogy állandóan vissza kell zárkóznia, de egyszerűen csak orvosolnia kell a szombati időmérőit, mi pedig csapatként a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy ebben támogassuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: