DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A határon volt Charles védekezése” – Russell

Vagy egy kicsit azon is túl: a Mercedes F1-es pilótáját frusztrálta, hogy nem tudta megelőzni a ferrarist, de utólag nem is lihegi azért túl az esetet.

George Russell a Formula-1-es Brit Nagydíj első fázisában lágy gumikon támadta a közepes keveréken köröző Charles Leclerc-t, ám nem tudott elmenni a monacói mellett. Egy ízben majdnem sikerült neki, a ferraris azonban keményen védekezett ellene az utolsó szektorban.

Ennek kapcsán a végül ötödikként záró, így a hátraeső Leclerc-t bőven maga mögé utasító Russell a leintés után meg is jegyezte, hogy szerinte ellenfele egyes megmozdulásai megkérdőjelezhetők voltak. Amikor erről kérdezte a britet a Motorsport.com portál, így részletezte a Mercedes-pilóta:

f1-russell-leclerc-silverstone



„A 16-os kanyar féktávjáról volt szó. Készültem épp bevetődni mellé a belső íven, és pontosan a fékezési zónában elém vágott meglehetősen agresszíven. Ezt egyértelműen nem teszik lehetővé a szabályok. Szerintem rá is csaptak a kezére. De amikor egyetlen előzési lehetőséged adódik, és ő csak egyfajta figyelmeztetést kap érte, az kissé frusztráló.”

Russell ugyanakkor nem kívánja elővenni a témát a következő versenyzői meetingen: „Nem gondolom, hogy szükség lenne rá. Nagyon a határon voltam. Újra meg kell még néznem a videót. Az autóba ülve úgy éreztem, hogy a határon van vagy egy kicsit azon túl. De nem láttam még a visszajátszást, és nem is aggódom annyira miatta.”

A hazai közönsége előtt szereplő Russell egyébként megjegyezte, hogy nem sokat változtatott a versenyén, hogy nem tudta megelőzni Leclerc-t, akkor ugyanis lehet, hogy még korábban kiállt volna kereket cserélni. A safety car-fázist követő újraindításnál pedig őt is meglepte, hogy a McLarenek mennyire gyorsan és jól működésre tudták bírni a kemény abroncsokat: Toto Wolffhoz hasonlóan ő is azt hitte, a lágyabb abroncsokon könnyedén el fogják kapni Lando Norrist és Oscar Piastrit – ám ahogy Lewis Hamilton nem tudta megelőzni honfitársát, ő sem bírta áthámozni magát az ausztrálon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: