DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Leclerc a dobogót célozza, de tart a Mercedestől

Felemás érzései voltak az F1-es Brit Nagydíj időmérő után a monacóinak, aki azt is elmagyarázta, mi történt közöttük Carlos Sainzcal a Q1-ben.

Max Verstappen és a meglepetést okozó McLarenek fértek be a Ferrari versenyzői elé az F1-es Brit Nagydíj időmérőjén, így Charles Leclerc a negyedik, Carlos Sainz az ötödik helyen végzett. Előbbi pilóta elsősorban annak örült, hogy javult a nedves-száradó pályán, amelyre alig egy hete a spielbergi sprint után panaszkodott:

„Kettős érzéseim vannak. Egyfelől elégedett vagyok a Q1-gyel és a Q2-vel: nem azzal, hogy továbbjutottam, mert az a minimum, amit el kell érnem a Ferrarival, hanem összességében azzal, ahogy éreztem magam a nedves körülmények között” – magyarázta a Formula.hu jelenlétében Leclerc. „Jobbak voltunk, dolgoztunk rajta az elmúlt hetekben, mert tudtam, hogy ez az egyik gyenge pontom. Ma pedig úgy éreztem, hogy azzal, hogy változtattam például a vezetési stílusomon, előre tudtam lépni. Ez egy jó lépés a helyes irányba.”

„A Q3-ban viszont kicsit agresszív voltam, elment az autó hátulja néhány kanyarban, ez pedig sokba került számomra. Kár érte, mert úgy gondolom, az első sor elérhető volt, de örülök a McLareneknek, és úgy vélem, izgalmas versenyünk lesz” – fogalmazott a monacói, aki megjegyezte: „Tudjuk, hogy ez nem egy erős pályánk, de összességében eddig nem egy rossz hétvége ez.”

f1-leclerc-ferrari-silverstone



Arra a kérdésre, hogy szerinte nehéz lesz-e megelőznie az előle induló Lando Norrist annak hazai nagydíján, így reflektált Leclerc: „Persze, hogy nehéz lesz. Lando mindig agresszíven védekezik, de én is agresszív leszek a támadásban, hogy megpróbáljam megelőzni” – jelentette ki a versenyző, aki úgy érzi, harcban lehet vasárnap a dobogóért:

„Igen, ugyanakkor az utóbbi versenyeken mindig voltak meglepetések. Ma ez a McLaren időmérős tempója volt, de nem lepnék meglepődve, ha holnap pedig a Mercedes lenne rendkívül erős. Nagyon jó volt a versenytempójuk tegnap. Ami engem illet, némileg az ismeretlenbe ugrom, hiszen kihagytam a második szabadedzést, szóval egyelőre nehéz a saját tempómat megítélni.”

 

Mi történt Sainzcal a Q1 végén?

Az első etap hajrájában történt egy érdekes incidens is a két Ferrari között. Sainz még a bokszutcában elengedte maga mellett Leclerc-t, később azonban a pályán visszaelőzte a csapattársat, amit a monacói neheztelve szóvá is tett a rádión. Leclerc így magyarázta a történteket:

„Mindig igyekszünk egyszerre kiküldeni az autókat, mert így egyszerűbb menedzselni az érkező versenyautókat. Ami a pályán történt, az igényel némi megbeszélést. Egyik hétvégén én választhatok, hogy elöl vagy hátul szeretnék menni, a másikon Carlos dönthet. És most én voltam soron, és úgy döntöttem, hogy elöl szeretnék lenni.”

„A végén nagyon szűkös volt az időhatár, nehéz volt megítélni, hogy átérünk-e a vonalon vagy sem a zászló előtt. Carlos pedig úgy döntött, hogy megelőz, ami nem ideális. Meg fogjuk ezt beszélni. Nem volt hatással ez végül semmire, szóval nem nagy ügy, és nyilván az adrenalinlökettel az autóban, miközben nem tudjuk, hogy tovább fogunk-e jutni… a rádióüzenet talán kicsit agresszívebb volt, mint kellett volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: