DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

„Egy rakéta volt az autó!” – Verstappen sarkában a McLarenek

„Már megint Max rontott el mindent!” – viccelődött a második rajthely után érthetően boldog Norris, míg csapattársa a működő fejlesztéseket emelte ki.

Míg pénteken a Williams, addig szombaton az időmérőn a McLaren szereplése jelentette a szenzációt a Formula-1-es Brit Nagydíjon: Lando Norris és Oscar Piastri révén a második és harmadik rajthelyet kaparintották meg, azaz csak a vb-éllovas Max Verstappen volt náluk gyorsabb. Piastri számára egyúttal ez volt messze a legjobb kvalifikációs eredménye az F1-ben:

„Igen, nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok” – összegzett az ausztrál pilóta a leintés után. „Micsoda egy időmérő: majdnem kiestünk a Q1-ben, aztán az autó egy rakéta volt a Q2-ben és a Q3-ban. Úgy érzem, elég jó kört raktam össze. Úgyhogy igen, óriási eredmény ez a csapatnak, hogy mindketten folyamatosan az elejében voltunk – igyekszünk holnap is ott maradni!”

f1-piastri-mclaren-silverstone



Az interjúkat készítő Jenson Button kérdésére, hogy mi változott a némileg küszködősebb péntek után, így felelt Piastri: „Tegnap kicsit kemény napunk volt, némileg gyorsabbak voltunk azért annál, mint amilyennek látszottunk. Csak küszködtünk azzal, hogy a megfelelő tartományba hozzuk az autót, és szerintem ma jobb munkát végeztünk ezen a téren.”

„Jól teljesítettünk a változó körülmények között is. Barcelona és Monaco is hasonló sztori volt, ahogy Kanada is. Volt néhány pillanatunk, de az, hogy ez összejött a Q3-ban, fantasztikus eredmény. És nyilván most már mindkettőnk autóján fent vannak az újítások, amelyek remekül működnek” – tette hozzá a pilóta a McLaren sorozatos fejlesztéseire utalva. „Nem lehetek elég hálás a csapatnak azért, hogy folyamatosan nyomták azok után, ahogy elkezdtük a szezont. Ahova most jutottunk, az egy óriási lépés a megfelelő irányba.”

 

Norris az első helyről is álmodozott

A csapattársát is megelőző Norris természetesen szintén örült az első rajtsornak, de azért sajnálta, hogy nem tudta megkaparintani a pole-pozíciót is: „Közel voltam! Első voltam a Q1-ben, voltam első a Q2-ben is, azt hiszem – és aztán közel voltam, két tizedre az első helytől a Q3-ban is. Ez eléggé őrületes. Az utolsó köröm elég jól sikerült, és aztán hallottam Zaket a levezető körömön, ami a legjobb dolog a világon. Nagyszerű ez nekem, de mindkettőnknek is, hogy második és harmadik helyen vagyunk. Lenyűgöző ez az egész csapat számára.”

f1-norris-mclaren-silverstone-2

„Mindig Max, mindig mindent elront mindenkinek!” – nevetett Norris, amikor Button megjegyezte, hogy az erős teljesítmény ellenére is búslakodik. „Nagyon boldog vagyok, köszönet a rengeteg szurkolónak, igazán különleges nap ez számunkra. Várom a holnapot!”

A McLaren pocsék formában indította az évadot, de úgy fest, a múlt héten először bevetett fejlesztések és a most érkezett újabb elemek jó irányba vitték az MCL60-ast: „Ez mindenért kárpótol, főleg a befektetett kemény munkáért. Főleg az, hogy itt történik ez: az új festéssel, a hazai futamon a csapatnak és nekem is. Nem érhettünk el volna el ma jobb eredményt – leszámítva Maxot megint!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: