DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

„Valami hiányzik” – Hamilton a Mercedes szenvedéséről

Csalódáskeltő pénteken van túl a Mercedes az F1-es Brit Nagydíjon: a hétszeres vb-első szerint az egykörös formájuk mutatja, hogy valami nem stimmel.

Előzetesen azt várta a Mercedes, hogy mivel több elemében hasonlít a barcelonai nyomvonalhoz a silverstone-i, erősebbek lehetnek, mint egy hete Spielbergben, ráadásul egy új első szárnnyal is készültek az F1-es Brit Nagydíjra. Ehhez képest a pénteki szabadedzéseken gyengén muzsikált mindkét W14-es: a top 10-en kívül zárt Lewis Hamilton és George Russell is.

„Az autót illetően nagyrészt ugyanazzal szenvedünk. Nehéz vezetni az autót” – értékelt az első nap végén Hamilton, akit a Crash.net portál idézett. „Nem számít, mit csinálunk a beállításokkal, akkor is nehéz vezetni az autót. Egy körön nem éreztem fejlődést a gumik között, ami mutatja, hogy valami rossz. Hiányzik valami. A hosszú etap nem tűnt túl rossznak, úgyhogy ez legalább biztató.”

f1-hamilton-mercedes-silverstone



A némi bizakodásra okot adó versenyszimuláció ellenére sem volt túlságosan elragadtatva a tapasztaltaktól a hétszeres világbajnok: „Nem éreztem túl nagyszerűen magam, hogy őszinte legyek. De másoknak még rosszabb lehetett, mert nem voltak olyan gyorsak vagy esetleg még nagyobb volt a gumikopásuk.”

„Az utolsó etapom elkezdett konzisztensnek érződni valamilyen okból kifolyólag. Lehetett az a szél, az autó egyensúlya vagy az, hogy hozzászoktam a balanszhoz. Ez a pálya tényleg arról szól, hogy megpróbáljuk kiegyensúlyozni a mérleget és kompromisszumokat kötni itt-ott” – utalt arra a 38 éves pilóta, hogy mindenféle kanyartípus és egyenes található Silverstone-ban, amelyhez nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a beállításokkal.

Hamilton ráadásul a csapattárs George Russell adataival sem volt kisegítve – de reméli, a teszt- és tartalékpilóta Mick Schumacher munkájának is köszönhetően szombatra javulhat a Mercedes:

„Nem” – felelte arra a kérdésre a brit, hogy tudják-e, hogyan találhatnának bele a megfelelő működési tartományba. „George és én is beszéltünk, és mondta, hogy ’arra gondoltam, megnézem, hol állsz, de a köridőid lassúak’, és én is ugyanígy voltam ezzel. De megpróbálunk dolgozni ezen este, és Mick is fog dolgozni a szimulátorban. Remélhetőleg elő tudunk állni valamivel holnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: