DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Íme, a Williams speciális festése az F1-es Brit Nagydíjra

Egy futammal előre, már a hazai versenyén is megünnepli 800. F1-es nagydíját a grove-i alakulat, amelynek dizájnában feltűnik a brit zászló motívuma Silverstone-ban.

Mint arról már korábban írtunk, két versenyen keresztül ünnepli 800. Formula-1-es nagydíját a Williams. Eredetileg ugyanis épp a hazai futamukon, a Brit Nagydíjon állították volna be ezt a kerek számot, ám az imolai forduló törlésével ez a jubileum átcsúszott a Magyar Nagydíjra.

f1-williams-brit



A grove-i gárda azonban nem akarta, hogy a hazai közönség különlegesség nélkül maradjon, így míg a Hungaroringen egy egyedi logóval ünneplik majd a tényleges 800-ast, addig Silverstone-ban egy egyedi fényezéssel rukkolnak ki a hétvégén.

A kék színezésben megjelent a brit zászló motívuma (még ha nem is a tényleges színekben), amellyel a szigetországi örökségüket hangsúlyozzák, másrészt az alapító Sir Frank Williams előtt is tisztelegnek. Természetesen Alexander Albon és Logan Sargeant is a speciális dizájnú FW45-össel áll rajthoz a hétvégén.

f1-williams-brit-2

Nem a Williams lesz egyébként az egyetlen istálló, amely különleges festéssel készült a Brit Nagydíjra: a McLaren visszahozza részben az ikonikus króm színt a fényezésébe, míg az Aston Martinnál a Valvoline-nal kötött új partnerséget ünneplik egy részben módosított dizájnnal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: