DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Ki fogjuk elemezni a VSC-s kiállást” – Sainz

Nem tudja, csinálhattak-e volna valamit másképp, de frusztrálta a vasárnapi eredmény a Ferrari spanyolját. Úgy érzi, jó csapatjátékos és jól is vezetett.

Carlos Sainz az F1-es Osztrák Nagydíj kezdeti fázisában gyorsabbnak tűnt csapattársánál, Charles Leclerc-nél a harmadik helyen, a Ferrari mégis arra kérte a spanyolt, hogy maradjon a monacói mögött. Aztán amikor Nico Hülkenberg leálló Haasa miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, a következő körben a Scuderia egyszerre hívta őket a bokszba, ami viszont időveszteséget jelentett a spanyol számára – ráadásul Lewis Hamilton és Lando Norris is átugrotta őt, még ha később hamar vissza is előzte őket.

„Az egész etapon ott ültem a váltóján, három-négy tizedmásodpercre tőle, innen azért nőtt meg hat-hét másodpercre a különbség, mert három pozíciót is buktam az első bokszkiállásnál” – magyarázta a Sky Sports F1 kamerái előtt a végül negyedikként befutó Sainz.

f1-sainz-ferrari-spielberg



„Úgy érzem, csapatjátékos voltam azzal, hogy mögötte maradtam, de az első bokszkiállás büntetett, rengeteg időt és három pozíciót veszítettem. Hat másodpercre leszakadtam a VSC végén, és frusztrált, hogy esetleg valamit másképp csinálhattunk volna. Sok időt veszítettem, de próbáltam felzárkózni, amit elég gyorsan meg is tettem. Utána megkaptam a pályaelhagyásos büntetést, és onnantól az nagyban kompromittálta a versenyemet” – utalt az általa is megkapott öt másodperces szankcióra.

Sainz szerint az első kiállása előtti körben már túlságosan későn adták be a VSC-jelzést ahhoz, hogy a bokszba menjen, az viszont kérdéses szerinte, hogy a következő körben ki kellett állniuk: „Amikor jött a VSC-üzenet, már a 9-es kanyar közepén jártam és már befordultam úgy, hogy nem megyek a bokszba, szóval helyes döntés volt, hogy kint maradtunk. Hogy helyes volt-e az, hogy a következő körben kiálltunk, amikor véget ért a VSC, azt kell kielemeznünk.”

Arra a felvetésre, hogy a Ferrari tartozik-e neki valamivel azért, hogy a futam elején nem támadta Leclerc-t és részben emiatt esett hátra, így reflektált Sainz: „Nem tudom… Nem akarom azt mondani, hogy tartoznak nekem. A lehető legjobb munkát igyekszem végezni, nagyon jó időszakban vagyok, remekül vezetek és rendkívül gyors vagyok minden hétvégén. Jó köröket rakok össze az időmérőn, de főleg versenytempóban vagyok gyors. Bemutattam néhány szép előzést és védekezést is ma, és ezért vagyok frusztrált amiatt, hogy nem lett jobb az eredmény” – fogalmazott a hajrában Sergio Perez ellen sokáig parádésan védekező, de végül a dobogó alsó fokát a Red Bull-ossal szemben elbukó spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: