DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Perez gyenge volt a hétvégén, de reméli, hogy visszatért

A csütörtöki betegség is kínozta az F1-es Osztrák Nagydíjon a mexikóit, aki azonban a dupla dobogó után bízik benne: mostantól tartani fogja ezt a formáját.

Miután a pénteki időmérőn az összes Q2-es körét törölték pályaelhagyás miatt, Sergio Perez csak a 15. helyről vághatott neki a Formula-1-es Osztrák Nagydíjnak vasárnap. Onnan viszont szép felzárkózást mutatott be, s végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a leintést követően.

f1-perez-redbull-spielberg



„Nagyon boldog vagyok. Nehéz hétvége volt ez számomra, fizikailag rendkívül gyenge voltam, miután csütörtökön még betegséggel küzdöttem” – értékelt a Red Bull-os, felelevenítve azt, amiért a sajtónapot is kihagyta a hétvége elején. „Úgyhogy nem volt egyszerű hétvége: magas láz, alig aludtam a hétvégén… Szép felzárkózás volt ez a csapattól, nagyszerű volt a stratégia és remek tempót mutattunk.”

A hajrában Pereznek Carlos Sainzcal kellett megküzdenie a harmadik pozícióért, a spanyol pedig több körön át remekül védekezett a mexikói ellen. Perez élvezte a csatát a ferraris ellen: „Nagyon kemény, de fair küzdelem volt. Mindig élvezet velük harcolni. A Ferrari rendkívül erős volt, főleg a lassú tempós részeken, remek volt a kigyorsításuk.”

A sprinten elért második pozícióval együtt Perez dupla dobogóval zárta a hétvégét a Red Bull Ringen, ami erősebb eredmény, mint amit az előző fordulók során produkálni tudott. Bár a vb-hátránya tovább nőtt, a versenyző bízik benne, hogy mostantól ez a forma stabilizálódni fog: „Kicsit kemény út volt ez számomra, de most remélhetőleg visszatértünk és meg tudjuk tartani ezt a kiegyensúlyozottságot” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: