DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Verstappen: Inkább a túlélésről szólt ez az időmérő

Kevesebb mint öt századnak köszönhetően húzta be az Osztrák Nagydíj pole-pozícióját Max Verstappen, aki elmagyarázta, mennyire nehéz betartani a pályahatárokat.

Huszonhatodik pole-pozícióját szerezte meg Max Verstappen, aki mindössze 48 ezredmásodperccel utasította maga mögé Charles Leclerc-t a szokatlan időpontban rendezett kvalifikáción. A hollandnak is több körét elvették pályaelhagyások miatt, de végül megszerezte az első rajtkockát aa vasárnapi nagydíjra.

„Nehéz dolgunk volt a pályahatárok miatt. Nem szándékosan szélesítjük ki a kanyarokat, ráadásul az ilyen nagy tempójú kanyarokban, ennél a sebességnél belülről nagyon nehéz megítélni, hogy a vonalon innen, avagy már túl voltunk” – mondta Verstappen közvetlenül a kvalifikáció leintése után.



„Láthattuk, hogy ma sokan pórul jártak emiatt, így ez inkább a túlélésről szólt. Futnunk kellett egy amolyan biztonsági kört, ami kissé azért elveszi az örömét ennek az egésznek, de azért még így is elég jó kört futottam, szóval örülök, hogy enyém lett a pole-pozíció.”

A pályahatárok feszegetését illetően még hozzátette Verstappen: „Itt mindig nagy kihívás jelent ez a dolog. Az autók nagyok és nehezek, a vonal pedig eléggé vékony, így tényleg nehéz dolgunk van az autóban ülve. Tudjuk, hogy ez az egész hétvége más, már csak a formátuma miatt is. Holnap egy egészen új nap virrad ránk, de legalább annyi biztos, hogy az autónk gyors, és ez a legfontosabb!” - szögezte le a vb-címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: