DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Horner ráhúzta a vizes lepedőt a kifogásokat kereső Perezre

Zsinórban negyedik alkalommal nem jutott be a Q3-ba Sergio Perez. A mexikói inkább kifogásokat keresett, míg csapatfőnöke őt hibáztatta.

Utoljára Miamiban jutott be a tíz leggyorsabb versenyző közé Sergio Perez a kvalifikáción, az azóta eltelt vagy éppen zajló négy versenyhétvégén ez nem sikerült neki, különböző okok miatt. Monacóban már a Q1 elején falnap csapta az autót, Barcelonában a kavicságyban kötött ki, Montrealban pedig a száradó/esős körülmények áldozatává vált.

Ezúttal három alkalommal is elvették a vb-pontverseny második helyén álló pilóta köridejét, aki nagyon közel volt Verstappenhez, éppen ezért is sajnálhatja, hogy ismét elszalasztotta a lehetőséget arra, hogy kihívás elé állítsa Max Verstappent.

Perez a kifogásokat kereste

„Eléggé összezavartak bennünket. Mikor meghallottam, hogy a tízes kanyar előtt hagytam el a pályát, nem is értettem, hogy hol pontosan” – mondta Perez a Formula.hu jelenlétében. „Aztán az utolsó körben a semmiből feltűnt előttem Albon, így nem tudtam időben elfordulni, de a stewardok teljesen hidegen hagyta, hogy feltartottak, pedig még egy tizedet biztosan el is veszítettem emiatt..”



„Egyszerűen nem értem az egész rendszert. Épp befejeznék egy jó kört, majd feltartanak, aztán még engem büntetnek. Rossz a rendszer. Megpróbálunk majd felzárkózni, de frusztráló, hogy egy ilyen dolog miatt megint ezzel kell foglalkoznom. Kár, hogy nincs egy megfelelően kidolgozott rendszer, ami alapján döntést lehetne hozni ilyenkor.”

Horner ráhúzta Perezre a vizes lepedőt

A héten már erősen téma volt, hogy Ricciardo esetleg Nyck de Vries helyét kaphatja meg hamarosan az AlphaTaurinál, de talán Sergio Perez sem érezheti magát biztonságban, miután negyedjére sem tudta magát beverekedni a Q3-ba. Christian Horner szavai finoman szólva sem lehetnek megnyugtatóak a mexikói számára.

„Megvolt a tempója, megvolt az autója, hogy ott legyen majd az első vagy a második sorban vasárnap, Maxszal azonos időket futott. Mindössze annyit kértünk tőle, hogy maradjon a fehér vonalon belül” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Az első körét elvették. Aztán a másodikat is. »Checo, csak maradj a vonalon belül«. Aztán harmadjára is ugyanúgy csinálta, és már nem volt több dobása. Nagyon frusztráló, hiszen könnyedén megcsinálhatta volna, és ezt ő is tudja. Persze örülök, hogy megvan a pole, de mégsem lehetünk teljesen elégedettek.”

„Max 1:04,9-es kört ment a Q2-ben, Checo három századdal volt lassabb. Ha négy tizedet kap tőle, még akkor is bejut a Q3-ba. A Q2 nem az a hely, ahol ennyit kell kockáztatni” – tette hozzá csalódottan Horner, aki nem ért egyet pilótája azon felvetésével, hogy feltartották volna.

„Mindenki számára ugyanaz volt a helyzet. Volt előtte egy autó, ez nyilván nem könnyítette meg a dolgát, de akkor úgy kell felkészülni, hogy hagyok egy kis helyet magunk között. Checo frusztrált, de holnapra már lapozni fog és keményen fog versenyezni, de mégis idegesít ez a helyzet, mert tudjuk, hogy neki is ott kellene lennie elöl.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: