DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen Hamilton ötletéről: „Amikor ő nyert, nem mondott ilyet”

Reagált Hamilton dominanciák elhúzódását megakadályozni célzó ötletére a regnáló F1-es világbajnok: szerinte bezzeg a Mercedes-érában nem jutott ilyesmi eszébe a britnek…

Érdekes ötlettel állt elő Lewis Hamilton az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján azzal kapcsolatban, hogyan kellene az FIA-nak megakadályoznia, hogy évekig domináljon egy csapat a Formula-1-ben. A hétszeres világbajnok szerint meg kellene határozni egy időpontot, amelytől kezdve lehet foglalkozni a következő évi autók fejlesztésével.

A Mercedes-pilóta ugyanis rámutatott: jelenleg például akkora a Red Bull fölénye a többiekkel szemben, hogy akár már most leállhatnak az idei konstrukció fejlesztésével, s inkább a 2024-esre koncentrálhatnak – márpedig ez egyrészt időben jelenthet előnyt az uralkodó alakulatnak, másrészt pedig a költségplafon keretei között az idei autóra szánt összeget fordíthatják a következő évi autóra.

f1-verstappen-redbull-spielberg-day0



Hamilton ötletével szembesítették Max Verstappent is a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón, ám ekkor még csak úgy reagált a holland, hogy az „életben is vannak igazságtalan dolgok”, később pedig Hamilton maga is tisztázta, hogy nem konkrétan a Red Bull mostani dominanciája ellen emelt szót, hanem általánosságban ez a tapasztalata.

Később viszont Verstappent a Sky Sports F1 is megkérdezte a nagy rivális elképzeléséről, s ekkor már komolyabban odaszúrt az ő trónra kerülése előtt a száguldó cirkuszt hosszú éveken át uraló versenyzőnek:

„Nem beszéltünk ilyesmiről, amikor ő nyerte a bajnokságot, nem igaz? Szóval nem gondolom, hogy most kellene” – mondta Verstappen. „Így működik a Formula-1. Ha versenyképes autód van, az nagyszerű. De egy ponton a következő évre is előre kell tekintened. Normális, hogy a hátrányban lévők ilyesmiket mondanak. De nem szabad elfelejteniük azt, amikor ők nyertek, az hogyan nézett ki és beszéltek ilyesmiről az emberek. Talán másképp beszélnének róla. Ez így megy a Formula-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: