DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
F1

De Vries bebizonyítaná, hogy Marko téved

Nemrég a Red Bull F1-es tanácsadója Hornernek adott igazat, akinek kétségei voltak a holland kapcsán – most erre cáfolna rá az F1-es újonc.

Helmut Marko néhány napja beszélt arról, hogy tavaly nem értettek egyet Christian Horner Red Bull-csapatfőnökkel abban, hogy Nyck de Vriest kellene-e leigazolni az AlphaTaurihoz Pierre Gasly helyére – ráadásul Marko azt mondta, hogy egyelőre társának volt igaza, mivel a holland elmarad a várakozásoktól. Ez a nyilatkozat értelemszerűen újabb olajat öntött a tűzre annak kapcsán, hogy inoghat De Vries ülése.

Az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtónapján a Formula.hu jelenlétében magát a pilótát is megkérdezték a Red Bull-tanácsadója kijelentéseiről: „Szerintem Dr. Marko értékelné, ha bebizonyítanám, hogy tévedett. Ennyit érzek ezzel kapcsolatban és ennyi van az én irányításom alatt.”

f1-devries-alphatauri_1



Amikor arról kérdezték, hogy tud-e bármit tenni a rá nehezedő nyomás érdekében, így reagált De Vries: „Nincs szükség rá, hogy bármit is erőltessek. Úgy gondolom, ha valamit a kelleténél jobban próbálsz vagy erőltetsz, akkor az nem fog megtörténni és aztán jönnek a hibák. Szóval szerintem a kulcs csak annyi, hogy folytassuk, koncentráljunk a feladatra, maradjunk türelmesek, és aztán szerintem mivel a potenciál megvan, idő kérdése, hogy összeálljanak a dolgok.”

 

Tsunoda szerint De Vries magára fog találni

Az AlphaTaurinál a harmadik F1-es szezonját töltő Yuki Tsunoda De Vries kollégája, a japán pedig biztos benne, hogy az újonc össze fogja szedni magát idővel:

„Szerintem Nycknek csak össze kell raknia a dolgokat. Úgy gondolom, a tempója megvan, szóval csak rá kell lelnie egy jó ritmusra, mert talán eddig a versenyek többségén a konstans teljesítmény terén küszködött. Úgy vélem, végül oda fog jutni, mert a múltbéli versenyei és eredményei megmutatják, hogy képes rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: