DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Marko és Horner vitázott De Vries miatt

Vita alakult ki a Red Bullnál a holland miatt: Horner nem igazán akarta őt leigazolni, Marko erőltette, aki bevallotta: eddig a csapatfőnöknek van igaza.

2022-ben kicsit a semmiből választotta ki egyik F1-es pilótájának az AlphaTauri Nyck de Vriest: a holland pilóta a Mercedes tartalékjaként a sportágon kívül versenyzett, majd beugrott a Williamsbe Monzában, és ezt követően nagy lett utána a kereslet.

Ebből végül a Red Bull jött ki győztesen, ők igazolták le De Vriest, de dr. Helmut Marko elárulta: nem értettek egyet ebben az energiaitalosok csapatfőnökével, Nyck de Vriesszel.

„Hogy szoktunk-e vitatkozni Christiannal? Nem gyakran, de néha azért igen... legutoljára szerintem De Vries miatt. Ő nem volt túlságosan oda érte. Azt mondhatom, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy neki volt igaza” – árulta el Marko az Inside Line-nak.

f1-devries



Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke korábban bevallotta, hogy ő Mick Schumachert szerette volna látni a Pierre Gasly távozása miatt üresen maradó autóban, de ezek szerint őt és végül Christian Hornert is felülbírálta vagy éppen meggyőzte Marko, aki kifejezetten De Vriest akarta megszerezni.

Érvelésében felhozta azt is, hogy a holland csak egy futamot ment máshol, míg Schumacher évek óta Ferrari-junior volt, bár arra nem tért ki, hogy De Vries viszont a Mercedes kötelékéhez tartozott jó ideig.

A holland egyre nagyobb nyomás alatt van, mert eddig finoman szólva sem hozza az elvárásokat Yuki Tsunoda mellett, a pilóták értékelőjét pedig a Formula Podcast legutóbbi adásában is kiveséztük.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: