DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Át kell segítenünk Checót ezen az időszakon” – Horner

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint csak egy önbizalomnövelő erős hétvégére lenne szüksége a mexikóinak ahhoz, hogy újra megtalálja év eleji formáját.

Hiába kezdte viszonylag erősen a szezont Sergio Perez, aki az első négy nagydíjon két győzelmet aratott, az utóbbi hetekben elvesztette a fonalat és zsinórban három borzalmas hétvégét teljesített Monacótól kezdve. Ennek köszönhetően a mexikói lemaradása jelentősen megnőtt a csapattárs Max Verstappennel szemben, sőt már Fernando Alonso is vészesen közel került hozzá a vb-tabellán – nem véletlen, hogy épp arról írtunk nemrég, hogy Pereznek már nem a címvédő a fő ellenfele.

f1-perez-horner-redbull



Maga Perez is elmondta a legutóbbi Kanadai Nagydíj után, hogy nem értik, miért nincs tempója, ezért le fognak ülni, hogy megoldást találjanak a küszködésére. Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint nincs semmi konkrét oka pilótája szenvedésének, csupán önbizalomlöketre lenne szüksége – az alakulat pedig mindent meg fog adni neki ehhez:

„Nem gondolom, hogy bármi konkrét dologról lenne szó. Másokhoz hasonlóan küszködött azzal, hogy felmelegítse a gumikat, és nyilván ez egy olyan terület, amiben Max nagyon-nagyon erős azáltal, ahogy vezeti az autót. Checo a kemény keverékű gumikon startolt és egy kicsit le is szakadt, mielőtt a közepes keverékre váltott, amelyeken hasonló problémái voltak, mint a keményekkel” – mondta a RacingNews365.com szakoldal által idézett Horner a montreali futam kapcsán.

„Volt három nehéz hétvégéje, három-négy nehéz szombattal, amely miatt hátrányból kezdte a vasárnapokat. Láthattuk alig egy-két hónapja, mire képes Checo, és csak egy erős hétvégére van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje az önbizalmát, s akkor nincs kétségem felőle, hogy vissza fog vágni. Második a világbajnokságban, csak ő nyert Maxon kívül futamot, úgyhogy támogatnunk kell őt ebben az időszakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: