DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Ki vagyok én, hogy panaszkodjak?” – Magnussen a De Vries-incidensről

Kanyarokon át tartó csata végén kötött ki egyszerre a menekülőúton Magnussen és De Vries az F1-es Kanadai Nagydíjon, de egyikük sem hibáztatta a másikat.

Nagyjából a versenytáv felénél jártunk Montrealban, amikor Kevin Magnussen és Nyck de Vries csapott össze a 12. helyért. Az AlphaTauri pilótája az 1-es kanyar féktávján vetődött be a dán mellé, aki azonban ott tartotta az autóját a külső ívből belsővé váló részen, s koccanás árán ugyan, de visszaverte a holland támadását. Aki viszont a 3-as kanyar felé menet ismét mellé került, azonban elmérte a féktávot, s mivel emiatt Magnussen sem tudott befordulni, mindketten a menekülőúton találták magukat.

f1-magnussen-devries-kanada



Az így az utolsó két helyre visszacsúszó pilóták nem hibáztatták egymást: „Eléggé keményen versenyzett, ez biztos. De ki vagyok én, hogy panaszkodjak emiatt?” – fogalmazott a maga is agresszív versenyző hírében álló Magnussen, akit a Motorsport.com idézett. „Szerintem a problémát az okozta, hogy elvétette a fékpontot a 3-as kanyarba menet, és vitt magával. Ennyi történt. Ő volt belül, de aztán elfékezte magát és nem tudta bevenni a kanyart. Kívül voltam, emiatt blokkolt, így mindketten a bukótérben találtuk magunkat. Balszerencsés helyzet volt számomra.”

De Vries így magyarázta a történteket: „Csak keményen harcoltunk egymással az 1-es és 2-es kanyarban. Részben a piszkos íven haladtam, keményen hajtottuk egymást a féktávnál, én pedig blokkoltam és egyenesen kiszaladtam. Kevesebb volt ott a tapadás és huplik is voltak, ami nem segített. Ráadásul nem is teljesen egyenes a féktáv, folyamatosan kanyarodunk is kicsit közben, ami trükkössé teszi.”

A holland újonc sem hibáztatta Magnussent az elfékezése előtti kontakttal járó védekezésért és visszatámadásért: „Úgy éreztem, megvan a lendületem és azt gondoltam, el is kaptam, de aztán kis híján a fűre, a rázókőre is kiment, hogy visszavegye a helyét. De nem hibáztatom, ez is része a játéknak. Versenyincidens volt, se több, se kevesebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: