DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Verstappen: A következő cél a 200!

Jelentős mérföldkőhöz ért vasárnap a Red Bull az F1-ben – de maga a holland is utolért egy legendát, amire büszke ugyan, de reméli, nem áll meg itt.

Max Verstappen rajt-cél győzelmét hozta a Formula-1-es Kanadai Nagydíj, ez pedig egyúttal a Red Bull századik sikerét is jelentette a száguldó cirkuszban. Ebből a legtöbbet éppen a holland gyűjtötte, néhánnyal megelőzve csak Sebastian Vettelt – a címvédő viccelődött is vele, hogy ennek fényében újra kell gondolniuk a szerződését majd a csapattal:

f1-verstappen-kanada-redbull-win



„Én nyertem ebből 41-et, szóval lehet, hogy egy új szerződésről fogunk beszélni emiatt!” – mondta Verstappen. „Nem, hogy őszinte legyek, ez egy óriási eredmény a csapatnak. Tudtuk, hogy ez lesz az első lehetőség, hogy ezt elérjük, és örülök, hogy megvan a százas. De remélem, nyerünk még további száz futamot, szóval az új cél a kétszáz!”

Verstappen maga is komoly mérföldkőhöz ért vasárnap, hiszen a 41. sikere azt jelenti, hogy a vonatkozó örökranglistán utolérte a háromszoros világbajnok Ayrton Sennát. Amikor erről kérdezték, így reflektált a Red Bull pilótája:

„Utálok különböző generációkat összehasonlítani, de ami engem illet, az egyetlen, amit elmondhatok, hogy amikor gyerekként gokartoztam és arról álmodtam, hogy Formula-1-es versenyző legyek, sosem gondoltam volna, hogy 41 nagydíjgyőzelmet fogok szerezni. Szóval persze, hihetetlen, hogy azonosan állunk Ayrtonnal. Büszke vagyok rá, de persze remélem, hogy nem állok meg itt. Remélem, további versenyeket nyerhetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: