DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Nincs értelme a büntetésemnek – Norris

„Ha most büntettek, az előző három évben is kellett volna, és másokat is” – ez a véleménye a McLaren „sportszerűtlen viselkedésért” szankcionált F1-es pilótájának.

Lando Norrist még a futam során öt másodperces büntetéssel sújtották a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon „sportszerűtlen viselkedésért”. Mint azt a stewardok indoklásukban kifejtették: a brit pilóta túlságosan visszalassított a verseny eleji biztonsági autós fázis során, hogy az előtte haladó csapattársával, Oscar Piastrival együtt hajthasson be kerékcserére a bokszba – ezzel viszont feltartotta a mögötte közlekedőket.

Norris nem értett egyet a szankcióval: „A csapat nem árulta el, szóval fogalmam sem volt, miért kaptam a büntetést” – nyilatkozta a McLaren versenyzője, majd miután felvilágították a riporterek, hogy miről volt szó, így folytatta Norris:

f1-norris-mclaren-montreal



„Csak nagyjából három másodperccel a bokszbejárat előtt szóltak, hogy álljak ki. Akkor teljes gázzal mentem, szóval számomra nincs értelme a büntetésemnek. Rengetegszer fordul elő, hogy lassan haladunk a VSC-fázis alatt. Úgyhogy ha most büntetést kaptam, büntetést kellett volna kapnom az előző három évben is, ahogy sok mindenki másnak is. De nem, nem gondolom, hogy bármi rosszat csináltam volna.”

Norris a büntetése révén kicsúszott a pontszerzők közül, de egyébként élvezte a montreali versenyt, amely során többek között csapattársa, Oscar Piastri ellen is bemutatott egy kemény manővert:

„Azt mondanám, hogy az idei legjobb versenyem volt. Az egyik első előzésemet mutattam be idén, jó verseny volt. Pozíciót veszítettem, de aztán visszaszereztem. Minden előzésemet a visszafordítóban mutattam be, magabiztos voltam a féktávokon. Jó volt a tempó: nem mondanám fantasztikusnak, de elég jó volt ahhoz, hogy tapadni tudjak az Alfára és az Alpine-ra és legalább versenyezhessek velük” – fogalmazott a fiatal pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: