DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Verstappen meglepetésekre számít az esős időmérőn

Csak a hatodik pozícióban zárta a második szabadedzést a világbajnoki címvédő. Meglepetésekre számít az esős körülmények között Verstappen.

Az első szabadedzés a CCTV meghibásodása miatt tulajdonképp elmaradt, ami meg is érződött az erőviszonyokon – egyelőre –, ugyanis a Red Bull két versenyzője csak a hatodik és nyolcadik pozícióban zárta a másfél órásra nyújtott második szabadedzést, amely végén az eső is eleredt.

Verstappen meglepetésekre számít

„Nem nevezném ezt egy sima napnak, hiszen az FP1-en gyakorlatilag nem is tudtunk körözni, bár ez mindenki számára egyforma, de legalább a második szabadedzésen már egy komolyabb körmennyiséget tudtunk megtenni” – mondta Verstappen a helyszínen jelenlévő Formula.hu társaságában.

„Még mindig áll előttünk némi munka, mert az autót nem mondanám valami fantasztikusnak. Nagyon pattogtunk az úton és a rázóköveken is” – mondta Verstappen, aki ugyanazokra a dolgokra panaszkodott a pénteki napot követően, mint a leggyorsabb Lewis Hamilton.



„Persze nem rossz a helyzet, de szükségünk lesz némi finomhangolásra, de mivel szmbaton alighanem esni fog, számítok néhány meglepetésre a kvalifikáción. A vasárnapi futamra ismét száraz időt mondanak, ami megint csak megkeverheti a lapokat. Nem volt egyszerű napunk, de néha van ilyen…” - zárta a holland.

Perez az esőtől félti a hétvégét

A mexikói pilóta egy tizeddel maradt el csapattársától a második gyakorláson, aki attól tart, nehogy az eső elmossa a kvalifikációt, ugyanis a rossz látási körülmények és a heves esőzés miatt hamar vezethetetlenné váltak az autók.

„Kár, hogy időt veszítettünk az FP1-en, mert a második szabadedzésen sem voltak ideálisak a körülmények, így egy kicsit kapkodónak éreztem az egész napot. Meg kell még találnunk a megfelelő beállításokat, mert a többi csapat is erősnek tűnik. Érdekes hétvége vár ránk, mert nagyon besötétedik, mikor megérkezik az eső, alig látunk, és ezek miatt vezethetetlenné válnak a körülmények elég hamar. Ha esni is fog, reméljük, hogy nem ennyire.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: