DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hamilton: Most érzem igazán a fejlesztésinket

A Mercedes versenyzői az élen zárták az egyetlen értékelhető pénteki szabadedzést, de Hamilton szerint ennek ellenére is bőven van mit csinálniuk.

Lewis Hamilton 1:13,718-as idővel zárta az élen a második pénteki szabadedzést, mindössze 27 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, George Russellt. Annak ellenére, hogy a Mercedes párosa végzett az első két helyen, Hamilton szerint még bőven van hová fejlődniük. Aggódhatnak a riválisok a Mercedes miatt?

„Nem most éreztem magam legjobban az autóban, de nem is ez volt a legrosszabb napom. Meglehetősen erősek voltunk, de a pálya jellege miatt sok helyen pattogtunk, és szerintem ezzel mindenkinek meggyűlt a baja, szóval javítanunk kell a menetvezérlésen és az autó egyensúlyán a kanyarokban, és azt hiszem, hogy ezek után minden a legnagyobb rendben lesz” – mondta Hamilton a Formula.hu előtt.



A Mercedes Monacóban mutatta be új oldaldobozát és egyéb fontosabb fejlesztéseit, aminek hatásait nyilván lehetetlen vállalkozás volt a hercegség utcáin elemezni, ám Barcelonában már egyértelműen a Ferrari és az Aston Martin elé kerültek Hamiltonék, legalábbis vasárnap mindenképpen.

„Imádom ezt a pályát. Attól a pillanattól, hogy elhagyom a bokszutcát érzem, hogy »igen, ez beteg.« Az autó nem érződött rossznak, ennek ellenére azonban úgy gondolom, hogy vár még ránk egy kis munka. Igazából csak a tavalyi autóval tudom összehasonlítani, hogy milyen most Kanadában vezetni, és azt mondhatom, hogy sokkal, de sokkal jobb. A hátsó tengely talán nem javult annyit, de összességében előrébb tartunk az autóval, és itt most már határozottan érzem a monacói fejlesztési csomag előnyeit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: