DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A negyedik helyről egészen más lett volna” – Gasly

A franciát az időmérő után büntették, a verseny elején pedig majdnem Sergio Perezzel ütközött, így közel sem olyan hétvégét zárt, mint szeretett volna.

Pierre Gasly nagyon jó teljesítményt nyújtott a barcelonai időmérőn, hiszen a negyedik helyen zárt, századokra csupán az előtte végző Carlos Sainz-Lando Norris duótól, azonban kétszer is három rajthelyes büntetést kapott, mert feltartotta Max Verstappent és a Ferrari spanyolját.

„A negyedik helyről indulva egészen más lett volna a verseny, ehelyett tizedik voltam” – idézi az Alpine-pilóta futam utáni értékelését a PlanetF1. Azonban ezzel még nem fogytak el a nehézségek számára, mert a második kanyarban harmadik szereplőként próbált befordulni Sergio Perez és Guanyu Zhou mellett, így vissza kellett vennie, hogy ne a sóderágyban végezze.



„Egyszerűen csak elég szerencsétlen voltam az egyesben és a kettesben, a kettes kanyarba hárman mentünk be egyszerre, és nyitnom kellett a kavicságy felé, hogy ne érjek össze Sergióval, ezzel elvesztve négy pozíciót” – magyarázta a futam elején történteket Gasly, aki ezt követően végül tizedikként zárt.

„Így az időmérős negyedik hely után a tizennegyedik voltam az első kör végén, ami teljesen megváltoztatta az egész versenyt. Onnan már csak próbáltam talpra állni, a 10. hely nyilvánvalóan egy pont, de tisztán érezhető, hogy sokkal többet lehetett volna elérni” – mondta a francia, aki alapvetően tizenegyedikként látta meg a kockás zászlót, azonban Yuki Tsunoda 5 másodperces büntetésével végül bekerült a pontszerzők közé.

Gasly elégedett az Alpine teljesítményével

Az utóbbi futamokat követően a 27 éves pilóta úgy látja, hogy az autó képes a jó eredményre: „Monaco erős volt, Barcelona erős volt az időmérőn, és a versenyen is nagyon jó volt a teljesítmény, amikor szabadon mentünk” – taglalta a francia, akinek csapata zsinórban harmadjára zárt dupla pontszerzéssel.

Gasly úgy érzi, a csomag megvan, csak el kell kerülniük a Spanyol Nagydíj eseményeihez hasonló történéseket, hogy kihozzák az autóból a legjobbat. Hozzátette, a következő futamokon a legjobb hatba kerülés az Alpine célja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: