DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Váltót cserélnek Leclerc-nél, a bokszból rajtol

Ha már úgyis az utolsó rajtsorba kvalifikált a ferraris, teljesen új hátsó részt kap az autójához az F1-es Spanyol Nagydíjra, hátha azzal visszanyeri az önbizalmát.

Charles Leclerc volt a meglepetésektől hemzsegő barcelonai időmérő legnagyobb csalódása: a pole-menő monacói már a Q1-ben búcsúzott és csupán 19. lett. A kvalifikációt követően maga a pilóta sem tudott magyarázatot adni a szenvedésére, csupán annyit jegyzett meg, hogy a bal kanyarok vezethetetlenek voltak és kizártnak tartja, hogy ne találna a Ferrari valami problémát az autójával.

f1-leclerc-ferrari-barcelona-2



Nos, a Scuderia az éjszakai munkálatokra vonatkozó tiltások okán csak vasárnap reggel tudta megvizsgálni Leclerc SF-23-asát, s bár arról nem szóltak, hogy találtak-e valamit, Jock Clear, a pilóta teljesítményért felelős mérnöke elárulta: váltót és vele az autó komplett hátsó részét kicserélik a futamra – ami viszont bokszutcai startot jelent a versenyző számára.

„Természetesen az utolsó soros kvalifikáció megteremtette azt a sajnálatos lehetőséget számunkra, hogy sok dolgot átnézzünk és megfontoljunk” – idézi Clear szavait a RaceFans.net szakoldal. „Az időmérőn egyből nem érezte magát komfortosan az autóval, nem volt önbizalma a volán mögött. Úgyhogy kihasználtuk a lehetőséget és váltót cseréltünk. Ez gyakorlatilag a teljes hátsó részt jelenti, tényleg csak azért, hogy biztosra menjünk, nem történik semmi kellemetlen ott.”

Clear elmondta: még csupán most cserélik a váltót, amelyből a tegnapi változatot visszaszállítják majd a gyárba alaposabb átvizsgálásra. A szakember bízik benne, hogy a módosítással Leclerc vissza tudja majd nyerni az önbizalmát, s így a bokszutcai rajt ellenére is jó versenyt futhat majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: