DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Tanulópénz volt neki” – Hamilton a Norris-ütközésről

Türelmesebbnek kellett volna lennie, mondja a McLaren-pilótáról Hamilton. A kárvallott arról beszél, rosszul mérte fel a helyzetet – miközben lesújtó képet festett a csapat tempójáról.

Méterekig tartott csak a Norris-csoda vasárnap: az időmérőn harmadik rajtkockát kiharcoló McLaren-versenyző már az 1-es kanyarban elvesztette helyét Lewis Hamiltonhoz képest, aztán a 2-esben történő helyezkedés során összeért a brittel és letörte első szárnyát. A kényszerkiállás során az utolsó helyre esett vissza, ahonnan alig mozdult el – csak 17. helyezéssel végződött az ígéretesen alakuló hétvége.

„Csak egy nagy ütést éreztem hátulról” – osztotta meg saját nézőpontját Hamilton az FIA-sajtótájékoztatón. „Max és Carlos előttem elég szélesen és mélyen fordult, innen húzódtak vissza, nekem pedig türelmesnek kellett lennem. Ekkor találtak el hátulról. Sajnálom Landót, mivel szombaton nagyszerű munkát végzett, jó volt látni a McLarent ott a második sorban. De ha előttem megy be a kanyarba, valószínűleg akkor is megelőzzük. Ha kicsit türelmesebb ma, akkor valószínűleg jobb eredményt ér el, ez tanulópénz volt neki.”



„Csak balszerencsés voltam szerintem, lehet, hogy ebben tévedek” – beszélt saját nézőpontjáról Norris. „Nem láttam a másik autót az előttem levő Red Bull miatt. Azt hittem, a 2-es kanyarban normál lesz a tempó, de mindenki óvatos volt nagyon. Rosszul mértem fel a helyzetet, talán biztonságosabb opció lett volna kimenni a pályáról. Lewis semmit nem csinált rosszul, nem egy incidens történt, csak balszerencsés helyzet alakult ki, elóvatoskodta, én pedig nem tudtam, hogy így fog lépni.”

Az ütközés nélkül sem szerzett volna pontot?

Az eset után mezőny végére ragadó Norris meglepően pesszimistán beszélt arról, mi lett volna az eredmény, ha balesetmentesen teljesíti az első kört: a szombati remeklés ellenére úgy gondolja, talán az első tízben sem végeztek volna.

„Valószínűleg nem lett volna pontszerzés. Azért, mert lassúak vagyunk, egész évben. A tegnapi egy különleges nap volt, jó csapatok szenvedtek, a rosszabbak pedig emiatt erősebben szerepeltek. Egy kivételes nap volt sok hibával, amit kihasználtunk. De ettől eltekintve lemaradásban vagyunk egész évben, a versenyek felén nem tudunk pontot szerezni. Ma is ez történt, számítottunk rá, hogy nagyon nehéz napunk lesz” – mondta a brit, aki már szombaton is azt jósolta, kétszer le fogják körözni: ebben végül nem lett igaza, mert „csak” egy kört kapott.

„Egyértelműen nem voltunk olyan gyorsak, mint az Alpine, Aston és az első öt-hat csapat. Nincs értelme azt gondolni, hogy pontot fogunk szerezni, mert nem vagyunk hozzá elég gyorsak” – hangzott el Norris lesújtó összegzése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: