DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Stílusváltás okozza Perez szenvedését?

Egy fél mondatban ejtette el a Q2-ben búcsúzó mexikói Red Bull-os, hogy a hétvégén eltérő vezetési stílussal kísérletezik, s ez okozhatta a vesztét.

A monacói Q1-es autótörést követően ismét komoly arcul csapást szenvedett el a világbajnoki összetettben második helyen álló Sergio Perez: a mexikói a Q2 hajrájában hibázott az 5-ös kanyarban, ahol a sóderágyba is kiszánkázott, majd ezt követően már nem tudta újra üzemi hőfokra melegíteni az abroncsait, így kiesett és csupán a 11. helyre kvalifikálta magát.

Bár a korai búcsú az említett hibának volt betudható, Perez azért elejtett egy érdekes félmondatot a Red Bull nap végi sajtóközleményében arról, hogy más vezetési stílussal kísérletezik Barcelonában:

f1-perez-barcelona-redbull



„Nincs egyszerű hétvégénk. A körülmények igen trükkösek voltak, és nem éreztem komfortosan magam a kvalifikáción. Próbáltam kicsit módosítani a vezetési stílusomon ezen a hétvégén, de amint változó körülmények fogadnak, ez hátrányba hoz minket, és így nem tudtam kihozni az autóból a benne rejlő teljes potenciált” – fogalmazott a mexikói.

Perez ugyan nem részletezte, hogy pontosan milyen másfajta stílust próbálgat, de a The Race szakértői valószínűnek tartják, hogy a mexikói igyekszik lemásolni Red Bull-os kollégája, az RB19-essel sokkal jobban boldoguló, szombaton is pole-t szerző Max Verstappen vezetési módszereit.

Christian Horner csapatfőnök amúgy arról beszélt Perez Q2-es kiesését követően, hogy az időmérő során is ellenőrizték, hogy nincs-e különbség a két autó viselkedése között, de nem találtak ilyesmit, és szerinte az jelenti Verstappen előnyét, hogy jobban a megfelelő működési tartományba tudja hozni a gumikat.

Arról egyébként megoszlottak a vélemények, hogy Perez mit érhet el vasárnap a 11. helyről startolva: Horner és maga a pilóta optimista, hogy Monacóval szemben szépen fel lehet zárkózni, Helmut Marko ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy optimistának tűnik a dobogó elérése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: