DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Zsinórban a második: ismét időmérőn hibázott Perez

A mexikói Melbourne és Monaco után ismét rontott, így csupán tizenegyedikként kezdheti meg a futamot. Bízik benne, hogy könnyebb lesz, mint Monte Carlóban.

A meglepetésekben gazdag barcelonai időmérőn Sergio Perez számára is jutott egy nem várt történés, hiszen a Red Bull pilótája kiesett a Q2-ben, míg a vb-éllovas csapattárs, Max Verstappen, az első helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap.

A mexikói az ötös kanyarban látogatta meg a sóderágyat, amely hibát követően ugyan tudta folytatni a küzdelmet, azonban nem volt képes beverekedni magát a legjobb tízbe, így érthető, hogy elégedetlen volt az időmérőt követően:



„Miután elvesztettük, a gumik túlmelegedtek, és nem tudtam visszahozni őket a megfelelő hőmérsékleti ablakba, így egyszerűen nem volt tapadásom az utolsó körömben, ami nagyon kár” – magyarázta Perez, aki szerint a trükkös körülmények is közrejátszottak a hibájában.

Képes lesz-e felkapaszkodni Perez?

A 33 éves pilóta Monte Carlóban az utolsó helyről csupán a tizenötödik pozícióig tudott feljönni, most azonban bízik benne, hogy másképp alakul majd: „Frusztráló, de ez nem Monaco. Ez egy olyan futam, ahol versenyezhetünk és sok pontot szerezhetünk.”

Emellett arról is beszélt a mexikói, hogy gumikímélő versenyre készül holnap, hiszen a mezőny közepéről indul, így sok időt tölthet közvetlenül a többi versenyző mögött. Sőt, az utolsó kanyar is fontos tényező lehet szerinte, nem csupán az előzések miatt, hanem gyors kanyar lévén extra terhelést jelenthet a hőmérsékletre érzékeny gumik számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: