DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Mintha sínen húzták volna az autót – Verstappen

Csak az időmérő eleji trükkös időjárás jelentett nehézséget a barcelonai F1-es pole felé vezető úton a hollandnak, aki élvezte a vezetést szombaton.

Max Verstappen leiskolázta a mezőnyt a Formula-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén: több mint négy tizedmásodpercet osztott ki a második helyen végző Carlos Sainznak is. A Red Bull regnáló világbajnoka nem is tagadta, hogy remekül érezte magát az RB19-es volánjánál:

f1-verstappen-redbull-barcelona-day2



„Igazán jó volt az autó. Természetesen az időmérő kicsit trükkösen indult az időjárással, de aztán ahogy elkezdett felszáradni, majd pedig a Q3-ban is mintha sínen húzták volna az autót. Rendkívül élvezetes volt ma vezetni” – értékelt közvetlenül a kvalifikáció után a vb-éllovas.

Verstappen nem először nyerhet a katalán helyszínen, hiszen tavaly is ő diadalmaskodott, sőt 2016-ban itt szerezte az első győzelmét. „Imádok Barcelonába jönni, általánosságban is szeretem a pályát. Kedvelem az itteni rajongókat, tényleg szeretik a versenyzést. Sok szép emlékem van innen, remélhetőleg holnap hozzá tudunk tenni még egyet!”

A pole-ból induló hollandnak jó esélye lesz vasárnap még tovább növelni fórját az összetettben, ugyanis legközelebbi üldözője, a csapattárs Sergio Perez már a Q1-ben kiesett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: