DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Legyőzte Alonsót, mégis frusztrált Stroll

Az Aston Martin kanadai versenyzője idén először zárta csapattársa előtt az időmérőt, s bár bosszús, mégis bizakodva várja a futamot.

Az idei szezon során először kvalifikálta magát csapattára elé Lance Stroll, azonban ez szerinte Alonso padlósérülésének köszönhető. A hatodik helyet megszerző pilóta kevesebb, mint három tizeddel maradt el Sainz második pozíciót érő idejétől, amit meg lehetett volna találni a pályán:

f1-stroll-aston



„Alonsónak megsérült az autója, ezért ez most nem számít. Ettől függetlenül jó időmérőt teljesítettünk, szoros volt. Kicsit frusztráló, hogy ilyen közel voltunk a második helyhez. Ilyenkor mindig arra gondol az ember, hol lehetett volna gyorsabb, hol lehetett volna tizedeket lefaragni, hogy meglegyen az első sor. De jó esélyekkel várjuk a futamot.” 

A számos előzési lehetőséggel rendelkező barcelonai pályán Stroll bízik az Aston sebességében, erős versenytempóra számít: „Mindig lehet gyorsulni. Utólag mindig okosabb az ember: melyik kanyart hogyan lehetett volna gyorsabban, egy kicsit jobban teljesíteni. Azonban holnap jó lehetőségeink lesznek, hosszú lesz a futam, meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle.”

Pierre Gasly hat rajthelyes büntetése miatt egy pozíciót nyert a kanadai versenyző, így az ötödik helyről vághat neki a Spanyol Nagydíjnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: