DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egy tizedre a második helytől – Gasly legjobb időmérője

Negyedik lett az időmérőn Pierre Gasly – bár aztán a feltartások miatt büntették. Az Alpine fejlesztései működnek, nagy pontok várhatók a Spanyol Nagydíjon.

A barcelonai időmérő két szokásos teljesítményét felülmúló csapata a McLaren és Alpine volt – utóbbival pedig nem a monacói dobogót szállító Esteban Ocon, hanem Pierre Gasly szerepelt meggyőzőbben, negyedik rajtpozíciót szerzett. Igaz, még ő maga is azt várja, hogy a kvalifikáción történt két feltartás miatt büntetni fogják: 18 óra után már meghallgatták őt a versenyfelügyelők, jelen állás szerint az ítéletükre várunk. (FRISSÍTÉS: Nagyjából háromnegyed 8 órakor kiderült, hogy kétszer háromhelyes hátrasorolásban részesült a francia).

„Nagyon jó eredmény, nagyon jó tempó, de attól félek, ez nem fog így maradni” – nyilatkozta a médiának Gasly Barcelonában, ahol a Formula.hu is jelen van. „De fontos, hogy kiélvezzem most és ne mindig a jövőn járjon az agyam! Egyelőre negyedik vagyok, egy nagyon jó kört teljesítettem, ez volt az idei legjobb időmérőm.”

„Nagyon örülök az elmúlt pár hétvégén látott fejlődésnek. Még mindig a szezon elején járunk, továbbra is tanulok, mind a csapatról, mind magamról, igyekszem mindent egyberakni. Úgy érzem, minden hétvégén léptünk egyet előre. Nagyon erős köröm volt, de szeretek előre tekinteni, így azt nézem, hogy Carlos csak egy tizedre volt előttünk, ami jelzi, milyen potenciál van a csapatunkban, a fejlesztéseink működnek. Tehát sok pozitívumot lehet ebből az időmérőből meríteni.”



„Az autótól egyenesen ide jöttem, így még nem láttam a visszajátszást” – beszélt Sainz és Verstappen feltartásáról. „Annyit tudok mondani, hogy igyekeztem a tőlem telhetőt megtenni a rendelkezésre álló információ alapján. Nem volt szándékos, felül kell vizsgálnunk, mi történt.”

„Holnap kiteszem a könyököm! Szerintem van esélyünk” – beszélt vasárnapi várakozásairól. „Jók vagyunk a hosszú etapon, a célkeresztben Carlos, Lando van. Szoros csatákra számítok ebben a csoportban, egyértelműen nagy pontokat lehet majd szerezni.”

Ocon belehibázott a gyorskörbe

Az időmérőn a hetedik helyen intették le Esteban Ocont – a másik francia közelebb lehetett volna, ha nem követ el egy hibát utolsó Q3-as gyorskörében.

„Nagyon jól sikerült optimalizálnunk az időmérőt, de főleg a Q3-as etapot, annak ellenére, hogy annak kezdetén a gumi nem volt olyan jó állapotban, mint a többi során” – nyilatkozta Ocon. A hátsó tapadás volt probléma, és akárcsak Fernando, elvesztettem az autó hátulját a 10-es kanyar elején, elég sok köridőt buktam ott. Egyértelmű több lett volna elérhető, de jó rajtpozíció, annak pedig nagyon örülök, hogy olyan szoros a mezőny, hogy egy jó körrel egészen elöl végezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: