DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Steiner: Az FIA ismét össze-vissza büntet

Hülkenberg dupla időbüntetése miatt méltatlankodott a csapatfőnök. A Haas a teljes esőgumival kockáztatott Monacóban, azonban végül ismét pont nélkül maradt.

Kétszer is időbüntetést kapott Nico Hülkenberg a Monacói Nagydíjon: az első körben Logan Sargeanttal ért össze, ezért ítélték öt másodpercre, ezt a büntetést azonban helytelenül töltötte le, ezért a verseny vége felé az FIA további tíz másodperccel sújtotta – Günther Steiner csapatfőnök nem felejtett el odaszúrni a versenyirányításnak:

„Büntetést is kaptunk – az első körben, nem tudom miért. „Az FIA ismét össze-vissza hozza a döntéseit, de úgy néz ki, manapság ez már normális” – elégedetlenkedett  a lehetséges névváltás előtt álló csapat főnöke.

A Haas kockáztatott, nem érte meg

A Monacói Nagydíjat megkavaró eső lehetett volna az egyetlen esélye a 150. nagydíját teljesítő alakulatnak, hogy pontszerző helyekre érjenek be pilótái a gyenge időmérő után: csak a 17. és 18. helyről rajtolhattak a vasárnapi futamon. Azonban a többiekkel ellentétes taktika nem jött be – mindkét versenyzőt kint hagyták kemény gumikon a bőven átmeneti keveréket igénylő körülmények között, majd hevesebb záport remélve a kék oldalfalú abroncsokra tették le a voksukat. Azonban Hülkenberg nagyon lassú tempót tudott diktálni vele, míg Magnussen be sem fejezte a nagydíjat.



„Mindent megpróbáltunk, hogy pontszerző helyen végezzünk” – beszélt a taktikáról Steiner. „Nincs értelme tizenkettedik, tizenharmadik helyen zárni a futamot, úgyhogy a szerencsére bíztuk a dolgot azzal, hogy tovább kint maradtunk száraz keverékeken és a kék oldalfalúakat tettük fel utána. Sosem lehet tudni, mi fog történni, ez most nem jött be. Megpróbáltuk, mindenki keményen dolgozott rajta.”

„Megpróbáltunk mindent” – nyilatkozta a kiesését követően Kevin Magnussen. „Megpróbáltunk a többiektől ellentétes taktikát alkalmazni, de nem volt értelme. Amikor jött az eső, reméltem, hogy jön a Safety Car vagy egy piros zászló, azonban nem történt semmi. Utolsóként mentünk a boxba, és a normál esőgumikat raktuk fel, de nem működtek. Onnantól vége volt a versenyünknek.”

Csapattársa, Nico Hülkenberg derűlátóbban összegezte a futamot: „Nem volt kifejezetten jó hétvégénk, de élvezetes volt a verseny a különböző körülményekkel és gumikeverékekkel. Úgy gondolom, hogy jó tempót tudtam menni, amikor tiszta volt a pálya előttem, de nagyrészt forgalomban voltam, ez Monaco. Szerintem a problémáink nagyrésze Barcelonára eltűnik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: