DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Steiner: A Haas egyszer futamot fog nyerni!

Nem idén vagy jövőre, de egyszer a Haas futamgyőztessé válik – jelentette ki Günther Steiner a csapat 150. F1-es hétvégéje előtt. Egyelőre szerényebb a cél:

A mezőny legfiatalabb csapata, de a Haas már nyolcadik szezonját teljesíti a Formula-1-ben, a gárda pedig az évek során volt ötödik is a konstruktőri pontversenyben – nagyon hamar, a harmadik évben –, de felmerült már a kiszállás opciója is.

„Az üzleti életben ötéves tervvel szokás kezdeni, és ez igaz a motorsportban is, de mennyire lehet realistán öt évre tervezni? Nézzük meg a Formula-1-et, ki hitte volna öt évvel ezelőtt, hogy ennyire felkapott lesz a sport? Őszintén azt gondolom, senki. Nem láttam ezt előre, amikor belekezdtünk ebbe a projektbe, és ez valószínűleg Gene Haasra is igaz” – fejtegette az F1 Nation podcastben Günther Steiner. Ennélfogva nehéz célokat megjelölni – de azért van elképzelés rövidebb és hosszabb távra is.



„A jelenlegi, idei évi cél, hogy javítsunk a konstruktőri bajnoki helyezésen tavalyhoz képest. Minden évben jobbak akarunk lenni, mint előtte, ilyen egyszerű” – mondta a 2022-ben bajnoki nyolcadik, jelenleg hetedik helyen álló Haas vezére. „Egy ponton pedig futamokat akarunk nyerni. Nem tudom, mennyire van messze, és azt sem állítom, idén vagy jövőre fog megtörténni. De egyszer meg fog történni a Haas életében.”

A Haas 150. nagydíja

Persze már Imolában is erre készültek, Monte-Carlóban azonban valóban elérik a mérföldkövet: a 2016-ban debütáló Haas 150. nagydíjhétvégéje lesz a soron következő.

„Egyszerűen nem fér a fejembe. Nem vagyok a statisztikák embere, napról napra, versenyről versenyre élek. Mások ennél jóval többet teljesítettek már, de 150 nagydíj így sem kevés. Ha pedig belegondolunk, hogy mi vagyunk a legfiatalabb csapat, elmond valamit ez a szám. Voltak csúcsok, de voltak mélypontok is, az élet ilyen. Végeredményben egy jó, sőt erős menet volt, és még nincs vége” – mondta a jubileum kapcsán Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: