DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Perez fogadja el Verstappen zsenialitását”

Ezt tanácsolja a korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle a mexikóinak: fogadja el a második helyeket és hozza ki a maximumot mindabból, amire ráhatása van.

Mivel a Red Bull kiemelkedik jelenleg a Formula-1-es mezőnyből, a pilóták világbajnoki címéért legfeljebb Max Verstappen és Sergio Perez szállhat harcba 2023-ban. A kiélezett küzdelem esélye azonban jelentősen megcsappantak Monacóban, ahol a mexikói már a Q1-ben összetörte az autóját, s így csak a rajtrács végéről startolhatott, ahonnan nem is tudott pontszerzőnek felzárkózni, miközben a címvédő magabiztos győzelmet aratott.

A korábbi F1-es pilótából lett tv-s szakértő, Martin Brundle a Sky Sports oldalán vezetett blogjában írt Perez szombati incidenséről és a helyzetéről:

f1-perez-redbull-monaco_1



„Persze elég könnyű balesetet szenvedni, aki pedig a legtöbbet szenvedte, az a tavalyi győztes és utcai pályás specialista Sergio Perez volt. Az időmérő korai szakaszában egyszerűen túl gyorsan érkezett meg a Saint Devote-ba és odacsapta a külső korlátnak. Valószínűleg kissé megzavarhatta a bokszból kiérkező Alpine, de bármi is volt az oka, komoly ütést kapott a Red Bullja és nagy csapást a csapattárs Max Verstappen elleni bajnoki harca.”

„Most 39 pontos az előnye, ami közelít egy győzelemnek és harmadik helynek megfelelő mennyiséghez” – folytatta Brundle, aki tanácsot is adott Pereznek: „Amit megtanultam abból, amikor közvetlenül Michael Schumacher, Ayrton Senna vagy Mika Hakkinen ellen versenyeztem, és nem tudtam versenyre kelni a nyers tempójukkal és a tehetségükkel, akkor maximalizálni kell mindent, ami az én irányításom alatt van, mint például az autó beállításai, a rajtok, a be- és kivezető körök, a forgalom kezelése, és így tovább.”

„Sergio jobban tenné, ha biztosra menne, hogy másodikként végez és elfogadná Verstappen zsenialitását, aztán pedig kihozná a maximumot azokból a napokból, amikor ő is elő tudja venni a varázslatot, mint tavaly Szingapúrban vagy idén Bakuban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: