DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Alpine: Miért ne versenyezhetnénk a Mercedesszel és a Ferrarival?

Evés közben jön meg az étvágy: a franciák F1-es szakembere szerint nem egyszeri eredmény volt a monacói, a következő futamokon is a két élcsapatot szorongathatják.

A hétvégi Monacói Nagydíj szenzációját Esteban Ocon szállította, aki az időmérőn parádésan szerepelve negyedik helyre kvalifikált, ami harmadik rajthellyé vált Charles Leclerc büntetésével, s ezt a dobogós pozíciót a futamon is megtartotta. Az Alpine sportigazgatója, Alan Permane szerint nem érdemtelen eredmény volt a vasárnapi – minderről a RacingNews365.com hasábjain beszélt:

„Az egész egy elég jó autóval indult péntek délelőtt, és ez egy olyan hétvége volt, amikor minden visszajelzés alapján sikerült kicsit javítanunk. Fantasztikus időmérője volt, az alapozta meg – némi segítséggel a Ferrari részéről persze. De ezt az eredményt teljes mértékben kiérdemeltük.”

f1-ocon-alpine-ferrari-monaco



Néhány hete az Alpine-t keményen kritizálta a vezérigazgató Laurent Rossi, de Permane szerint az utóbbi két nagydíj az ékes bizonyíték arra, hogy képesek felállni a padlóról:

„Baku nehéz volt, utána el is mondtam, hogy feltesszük a kezünket, követtünk el hibákat és nem végeztünk elég jó munkát. De erősek vagyunk csapatként. Miamiban megmutattuk, hogy képesek vagyunk felállni, Monacóban pedig azt, hogy akár még erősebben vissza tudunk vágni. Úgyhogy felemelt fejjel megyünk Barcelonába, ahol megpróbáljuk ugyanezt megcsinálni.”

Amikor arról kérdezték a szakembert, hogy mit vár a soron következő Spanyol Nagydíjtól, Permane kifejezetten optimista becslést fogalmazott meg azzal, hogy szerinte ismét harcban lehetnek a két élistállóval:

„Nem hiszem, hogy Monaco-specifikus lenne az autónk, egyszerűen csak jók a fejlesztéseink, amiket Imolában raktunk volna fel és itt vetettünk be. Jól működik az autó. Teljes mértékben arra számítok, hogy a Mercedes előtt és a Ferrarival együtt leszünk a következő versenyen. Max túl messze van, s ha Checo formában van, akkor ő is. Fernando rendkívül nehéz lesz, de nem látok rá okot, miért ne versenyezhetnénk a Ferrarival és a Mercedesszel, ahogy azt itt és Miamiban is tettük. Végül gyorsabbak voltak nálunk, de versenyeztünk velük. Ezt célozzuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: