DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russell nem árulta el a Mercedes titkait

Jók az előjelek, de nem bízná el magát George Russell, aki elárulta, hogy a szimulátorban már tesztelte a Mercedes újdonságait. A brit szerint ez még nem jelent semmit, így részleteket sem mondott.

Az európai futamok közeledtével a papírformának megfelelően minden csapat beveti legújabb fejlesztéseit, így például a Mercedes is, amely hoz néhány fontos módosítást az imolai hétvégére. A német márka számára a tavalyi szezon nem éppen a tervek szerint sült el, de idén sem kezdtek túl fényesen, így szükségük van a változtatásokra.

Ezt jól tudja George Russell is, aki már kipróbálta az új fejlesztéseket a szimulátorban, de elég szűkszavúan nyilatkozott erről az F1 Nation podcastben, ahol Tom Clarkson és Pedro de la Rosa kérdéseire válaszolt.

„Igen kipróbáltam, de a szimulátor nem a valóság, szóval nem árulok el semmilyen titkot. Ne várják, hogy Imolában megváltozik a világ, a Red Bull továbbra is a leggyorsabb lesz. Jelenleg nem érdekel, hol állunk, mert az a célunk, hogy elkapjuk őket, mert győzni szeretnénk” – mondta határozottan a Mercedes fiatal versenyzője.



 

Russell kitért a Miamiban tapasztaltakra is, ahol egészen jól működött az autója, így a negyedik helyen zárt az amerikai futamon.

„Valószínűleg ez volt a legélvezetesebb versenyem a tavalyi brazil hétvége óta. Hogy őszinte legyek, nincs rá magyarázat, hogy miért. Ha ezzel képben lennénk, akkor minden egyes edzésen jó teljesítményt tudnánk nyújtani. Azt hiszem, az F1 jelenleg azért jelent akkora kihívást, mert az autók annyira összetettek” – folytatta gondolatait Russell.

„Amikor jó helyre kerülsz, minden életre kel. Az időmérőn nem dolgoztunk jól, meg is fizettük az árát. A vasárnapi teljesítményünk inkább normális volt, de egyszerűen csak javítanunk kell a tempón, ez ennyire egyszerű. Remélhetőleg Imolában egy kicsit közelebb tudunk kerülni az Aston Martinhoz, de a Red Bull messze előttünk jár, ezt kell megoldanunk, és gyorsan utolérnünk őket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: