DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mindenki covidos lett a Red Bull 2021-es vb-buliján

Christian Horner idézett fel egy eddig nem ismert részletet az emlékezetes 2021-es szezonból. Az Abu Dhabi Nagydíj éjszakáján a Verstappen bajnoki címét ünneplő csapat tagjai megbetegedtek.

A Red Bull 2021-es vb-címének megítélése vegyes: Michael Masi versenyigazgató döntésével szabályt szegett Abu Dhabiban, ennek eredményeként került az egyéni titulus Max Verstappenhez – máig fellángolnak a viták, mennyire jogosan. A csapat számára azonban nem egy vitás verseny, hanem egy küzdelmes és kiélezett szezon eredménye a szóban forgó év világbajnoki címe, 2013 óta az első vb-trófea – ezért érzi úgy Christian Horner, hogy a Red Bullnak maradéktalanul büszkének kell lennie sikerére.



„A 2021-es év nyilván vitatott, de a csapat nem tett rosszul semmit. Hét hosszú év után először megnyerni azt a világbajnoki címet pokoli eredmény volt. Nem akarom, hogy ezt az érdemet kisebbítse a zaj, amely a történteket övezte. Hihetetlenül büszkék lehetünk, mert nem egy versenyről van szó, hanem egy kilenc hónapon át tartó bajnokságról, egy küzdelemről, amelynek voltak hullámhegyei és hullámvölgyei a szezon során” – tekintett vissza az Extraordinary Tales podcastban a csapatfőnök a 2021-es évre.

Az ünneplés több tekintetben emlékezetes lett

A kontextushoz hozzátartozik, hogy a 2021-es évet még meghatározta a koronavírus. Nyártól fogva a nézőket visszaengedték a lelátókra, egyes pályákon teltházas nagydíjat is tartottak, de a Formula-1-es paddockra továbbra is érvényes volt a buborékszabály és egyéb korlátozások. A bajnoki címet azonban meg kellett ünnepelni, a pályán kívül – ahol már nem voltak korlátozások. Meg is lett az eredménye.

„Hihetetlenül fontos volt a csapat számára, hogy kimozduljon és megünnepelje, kiélvezze a sikert. Pont ezt tettük azon az éjszakán, megünnepeltük a sikerünket. Természetesen a pandémia alatt ez nem volt lehetséges, ez volt az első alkalom, amikor szó szerint egybegyűlhetett mindenki, ihattunk, ünnepelhettünk együtt. És persze mindenki elkapta az átkozott Covid-19-et a buli után, így a karácsonyt el is felejthettük” – zárta a csattanóval a két évvel ezelőtti történetet Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: